Hozzávalók:
Kb. 40 dekás padlizsán, 15 dkg darált sertéshús, 5 dkg reszelt sajt, 3 közepes paradicsom, fokhgymapor, só, őrölt bors, olívaolaj.
Elkészítése:
A padlizsánt hosszában kettévágtam, a belső húsos részét késsel rácsszerüen bevagdaltam. Olajozott sütőlapra fektettem, és a sütőben kb. 15 perc alatt puhára sütöttem. Belsejét kikapartam, és finomra vágtam. A darált húst puhára pároltam,a füszerekkel, a vége felé adtam hozzá párolodni a darabolt paradicsomot. Ezzel a töltelékkel megtöltöttem a padlizsánokat, és végül megszórtam reszelt sajttal. Közepes hőmérsékleten 30 percig sütöttem.
Kb. 40 dekás padlizsán, 15 dkg darált sertéshús, 5 dkg reszelt sajt, 3 közepes paradicsom, fokhgymapor, só, őrölt bors, olívaolaj.
Elkészítése:
A padlizsánt hosszában kettévágtam, a belső húsos részét késsel rácsszerüen bevagdaltam. Olajozott sütőlapra fektettem, és a sütőben kb. 15 perc alatt puhára sütöttem. Belsejét kikapartam, és finomra vágtam. A darált húst puhára pároltam,a füszerekkel, a vége felé adtam hozzá párolodni a darabolt paradicsomot. Ezzel a töltelékkel megtöltöttem a padlizsánokat, és végül megszórtam reszelt sajttal. Közepes hőmérsékleten 30 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése