Hozzávalók: 10 db-hoz
10 dkg finomliszt, 10 dkg teljeskiörlésű liszt, fél csomag sütőpor, 12 dkg olvasztott vaj, 8 dkg nádcukor, 1 tojás, 1 dl joghurt, csipet só.
A töltelékhez: 1 db őszibarack, kb. 10 dkg szeder.
A tetejére: zabpehely.
Elkészítése:
A tojást robotgéppel felvertem a cukorral, és az olvasztott vajjal, hozzákevertem a sütőporral elkevert két féle lisztet, csipet sót, joghurtot.
Muffinsütőbe belehelyeztem a papírkapszlikat, és félig megtöltöttem a masszával.
Az őszibarackot megmostam, meghámoztam, és kis darabokra vágtam, a szedret szintén megmostam, kettévágtam. Mindegyik masszába raktam a barackból, szederből, majd a maradék tésztával befedtem. A tetejére szórtam kis zabpelyhet.
Ötlet: Nők lapja konyha.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem.
10 dkg finomliszt, 10 dkg teljeskiörlésű liszt, fél csomag sütőpor, 12 dkg olvasztott vaj, 8 dkg nádcukor, 1 tojás, 1 dl joghurt, csipet só.
A töltelékhez: 1 db őszibarack, kb. 10 dkg szeder.
A tetejére: zabpehely.
Elkészítése:
A tojást robotgéppel felvertem a cukorral, és az olvasztott vajjal, hozzákevertem a sütőporral elkevert két féle lisztet, csipet sót, joghurtot.
Muffinsütőbe belehelyeztem a papírkapszlikat, és félig megtöltöttem a masszával.
Az őszibarackot megmostam, meghámoztam, és kis darabokra vágtam, a szedret szintén megmostam, kettévágtam. Mindegyik masszába raktam a barackból, szederből, majd a maradék tésztával befedtem. A tetejére szórtam kis zabpelyhet.
Ötlet: Nők lapja konyha.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése