Hozzávalók:
30 x 20 cm -s a sütőtepsi mérete.
a tésztához: 35 dkg liszt, 15 dkg sertészsír, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 3 nagyobb tojás sárgája,
1 evőkanál kakaópor, 2- 3evőkanál hideg tej, csipet só.
a dióhabhoz: 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 dkg kristálycukor, egy kevés citromlé, 3 tojásfehérje.
Elkészítése:
A liszteket összekevertem a csipet sóval, hozzáadtam a zsírt, és elkezdtem összemorzsolni.
Utána hozzáadtam a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 3 tojássárgáját, és hozzá gyúrtam annyi tejet hogy könnyen kinyújtható tésztát kapjak.
Két részre osztottam. az egyikhez hozzágyúrtam a kakaóport.
A kakaós tésztalapot lisztezett felületen kinyújtottam / célszerű egy sutőpapíron kinyújtani, amekkora a tepsi mérete./
A tésztalapot belehelyeztem a tepsibe, megkentem ízlés szerinti lekvárral / én sárgabarack lekvárt használtam/
A sárga tésztát szintén kinyújtottam, és ráhelyeztem a lekváros lapra, és megkentem lekvárral.
A dióhabot elkészítettem úgy hogy a darált diót összekevertem a porcukorral, vaníliás cukorral, kis citromlével.
A 3 tojásfehérjét elkezdtem keményre felverni, közben hozzáadagltam a 3 dkg kristálycukrot.
Ezután óvatósan belekevertem a diókeveréket, majd egyenletesen a lekvárral megkent tészta lapra kanalaztam egyenletesen.
Elömelegített 180 fokos sütőben 40 - 45 perc alatt megsült.
Forrás: https://gizi-receptjei.blogspot.com/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése