Hozzávalók:
15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 tojássárgája, csipet só,
fél citrom leve.
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrtam, cipóvá formáltam, és fóliába csomagoltam, majd legalább 1 órára a hűtőbe raktam dermedni. / Lehet több órára is vagy egy egész éjszakára is a hűtőbe hagyni.
Sütés előtt kb negyedórával hamarabb kivettem a hűtőből, hogy formázhatóvá lágyuljon vissza a tészta.
Lisztezett felületen kinyújtottam a tésztát, és egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggattam, majd sütipecséttel mintát nyomtam rá. Sütőpapírral fedett tepsire rakosgattam 20 db kekszet, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 - 12 perc alatt kisültek. Utána következett a maradék 12 keksz, addig kell sütni míg a széle elkezd barnulni.
Forrás: http://www.chefviki.hu/2014/04/citromos-kokuszos-keksz.html
15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 tojássárgája, csipet só,
fél citrom leve.
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrtam, cipóvá formáltam, és fóliába csomagoltam, majd legalább 1 órára a hűtőbe raktam dermedni. / Lehet több órára is vagy egy egész éjszakára is a hűtőbe hagyni.
Sütés előtt kb negyedórával hamarabb kivettem a hűtőből, hogy formázhatóvá lágyuljon vissza a tészta.
Lisztezett felületen kinyújtottam a tésztát, és egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggattam, majd sütipecséttel mintát nyomtam rá. Sütőpapírral fedett tepsire rakosgattam 20 db kekszet, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 - 12 perc alatt kisültek. Utána következett a maradék 12 keksz, addig kell sütni míg a széle elkezd barnulni.
Forrás: http://www.chefviki.hu/2014/04/citromos-kokuszos-keksz.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése