Hozzávalók:
a piskótalaphoz: 4 kisebb tojás, 8 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 púpos teáskanál sütőpor, 10 dkg kristálycukor, 2 evőkanál hideg víz.
a krémhez: 50 dkg mirelit málna, 3 dkg színtelen zselatin, 3 dl joghurt, 2, 5 dl tejszín, 2 zacskó vaníliás cukor, 7 dkg kristálycukor, 5 dkg porcukor.
díszítéshez: málna szemek, / én most szedret használtam / 2, 5 - 3 dl tejszín, 3 - 4 dkg porcukor, fondant, színes tortadara, vagy bármi más amivel még elképzelésünk szerint szeretnénk díszíteni.
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá vertem a két kanál hideg vízzel, majd beleszórtam a kristálycukrot. Egyenként beledolgoztam a tojások sárgáját, beleforgattam a keményítővel meg a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm -s kapcsos tortaformába öntöttem a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 25 - 30 percig sütöttem. Közben a málnát kiolvasztottam. Mikor már kihűlt a piskótalap neki álltam elkészíteni a krémet.
A málnát pürésítettem a 7 dkg kristálycukorral. A joghurtot a 2 vaníliás cukorral, és 5 dkg porcukorral simára kevertem.
1, 2 dkg kis vízzel feloldott zselatint mikróban megmelegítettem, és a joghurthoz kevertem, majd beraktam a hűtőbe.
2, 5 dl tejszínt keményre felvertem, és a joghurtkrémbe kevertem, majd visszatettem a hűtőbe.
A maradék zselatint szintén egy kis vízbe feloldottam mikróban kissé megmelegítettem, és a málnapüréhez kevertem, beraktam a hűtőbe.
A tortalapot kettévágtam, az alsó lapot visszahelyeztem a tortaformába. A joghurtkrém felét a piskótalapra simítottam, megkentem a málna püré 2/3 részével, majd rásimítottam a maradék joghurtkrémet, és a málnapürét. A rétegeket villával márványosra összekevertem, és kissé rányomtam a másik piskótalapot.
A tortát legalább 4 órára hűtőbe kell tartani, hogy jól összeálljon.
Én este elkészítettem, és másnap díszítettem ki.
A 2, 5 dl tejszínt keményre felvertem a porcukorral, /Lehet 3 dl -t is használni/ és egy részét rákentem a torta tetejére, oldalára.
A maradékkal kis és nagy habrózsákat nyomtam a tetejére, én most szedret tettem rá , de eredetileg málnaszemeket kell rárakni. Színes tortadarával szórtam meg, és zöld cukormasszából kis tojásokat formáztam, majd díszítettem vele a tortát.
Forrás. Régi Tina újság.
a piskótalaphoz: 4 kisebb tojás, 8 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 púpos teáskanál sütőpor, 10 dkg kristálycukor, 2 evőkanál hideg víz.
a krémhez: 50 dkg mirelit málna, 3 dkg színtelen zselatin, 3 dl joghurt, 2, 5 dl tejszín, 2 zacskó vaníliás cukor, 7 dkg kristálycukor, 5 dkg porcukor.
díszítéshez: málna szemek, / én most szedret használtam / 2, 5 - 3 dl tejszín, 3 - 4 dkg porcukor, fondant, színes tortadara, vagy bármi más amivel még elképzelésünk szerint szeretnénk díszíteni.
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá vertem a két kanál hideg vízzel, majd beleszórtam a kristálycukrot. Egyenként beledolgoztam a tojások sárgáját, beleforgattam a keményítővel meg a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm -s kapcsos tortaformába öntöttem a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 25 - 30 percig sütöttem. Közben a málnát kiolvasztottam. Mikor már kihűlt a piskótalap neki álltam elkészíteni a krémet.
A málnát pürésítettem a 7 dkg kristálycukorral. A joghurtot a 2 vaníliás cukorral, és 5 dkg porcukorral simára kevertem.
1, 2 dkg kis vízzel feloldott zselatint mikróban megmelegítettem, és a joghurthoz kevertem, majd beraktam a hűtőbe.
2, 5 dl tejszínt keményre felvertem, és a joghurtkrémbe kevertem, majd visszatettem a hűtőbe.
A maradék zselatint szintén egy kis vízbe feloldottam mikróban kissé megmelegítettem, és a málnapüréhez kevertem, beraktam a hűtőbe.
A tortalapot kettévágtam, az alsó lapot visszahelyeztem a tortaformába. A joghurtkrém felét a piskótalapra simítottam, megkentem a málna püré 2/3 részével, majd rásimítottam a maradék joghurtkrémet, és a málnapürét. A rétegeket villával márványosra összekevertem, és kissé rányomtam a másik piskótalapot.
A tortát legalább 4 órára hűtőbe kell tartani, hogy jól összeálljon.
Én este elkészítettem, és másnap díszítettem ki.
A 2, 5 dl tejszínt keményre felvertem a porcukorral, /Lehet 3 dl -t is használni/ és egy részét rákentem a torta tetejére, oldalára.
A maradékkal kis és nagy habrózsákat nyomtam a tetejére, én most szedret tettem rá , de eredetileg málnaszemeket kell rárakni. Színes tortadarával szórtam meg, és zöld cukormasszából kis tojásokat formáztam, majd díszítettem vele a tortát.
Forrás. Régi Tina újság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése