2017. április 27., csütörtök

Banános zabpelyhes kenyér

Hozzávalók:

  15 dkg zabpehely, 10 dkg darált mandula, 2 banán, 2 tojás, 2 evőkanál eritrit, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál fahéj, csipet só.

Elkészítése:

  A  2 tojássárgáját kikevertem az eritrittel, a fehérjét kemény habbá vertem.
  A banánokat szétnyomkodtam egy villával, és a tojássárgás masszához adtam, belekevertem a zabpelyhet, a szódabikarbonátot, a fahéjat és a darált mandulát is.
 Végül óvatosan a tojáshabot kevertem bele.
 Egy püspökkenyérformát kibéleltem sütőpapírral, és beleöntöttem a masszát.
 170 fokon kb. 50 percig sütöttem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése