Hozzávalók:
2 db banán. A
A karamellhez: 7 dkg kristálycukor, 3 evőkanál vaj, 30 ml rum, 1 teáskanál őrölt fahéj.
A tésztához: 9 dkg liszt, 3 dkg kristálycukor, 1 teáskanál sütőpor, 3 db közepes tojás, 125 ml almalé, csipet só, 9 dkg vaj.
Elkészítése:
A banánokat meghámoztam, és hosszában 3 darabba vágtam, majd a sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm -s sütőtepsi aljára raktam őket. Lehet kisebb tepsibe is rakni, eredetileg a 20 x 20 cm- s formába kellene sütni, így a tészta is magasabb lesz.
A cukrot, rumot, fahéjat, és a vajat egy serpenyőbe raktam, és elkezdtem összeolvasztani, majd karamellizálni.
Közben a lisztet, sót, és a sütőport összekevertem egy tálban. Egy másikban pedig elkezdtem felverni a tojásfehérjét, miközben folyamatosan adagoltam hozzá a a cukrot. Mikor már keményebb habot kaptam hozzákevertem a tojássárgákat is.
A tojáshabhoz csorgattam a kissé megolvasztott de nem forró meleg vajat, majd hozzákevertem a lisztes sütőporos keveréket, és hozzáöntöttem az almalevet is.
Az elkészült folyós aranyszínű karamellt a banánra öntöttem. Erre pedig ráöntöttem a tésztát, előmelegített sütőben 180 fokon 25 - 30 perc alatt kisült.
Sütés után 10 percig pihentetni kell a tésztát, és majd csak utána lehet átfordítani.
Szeletekre vágva porcukorral lehet díszíteni a tetejét.
Még melegen, langyosan a legfinomabb, másnap már nem olyan jó.
Forrás: Cookpad: Nor receptje.
2 db banán. A
A karamellhez: 7 dkg kristálycukor, 3 evőkanál vaj, 30 ml rum, 1 teáskanál őrölt fahéj.
A tésztához: 9 dkg liszt, 3 dkg kristálycukor, 1 teáskanál sütőpor, 3 db közepes tojás, 125 ml almalé, csipet só, 9 dkg vaj.
Elkészítése:
A banánokat meghámoztam, és hosszában 3 darabba vágtam, majd a sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm -s sütőtepsi aljára raktam őket. Lehet kisebb tepsibe is rakni, eredetileg a 20 x 20 cm- s formába kellene sütni, így a tészta is magasabb lesz.
A cukrot, rumot, fahéjat, és a vajat egy serpenyőbe raktam, és elkezdtem összeolvasztani, majd karamellizálni.
Közben a lisztet, sót, és a sütőport összekevertem egy tálban. Egy másikban pedig elkezdtem felverni a tojásfehérjét, miközben folyamatosan adagoltam hozzá a a cukrot. Mikor már keményebb habot kaptam hozzákevertem a tojássárgákat is.
A tojáshabhoz csorgattam a kissé megolvasztott de nem forró meleg vajat, majd hozzákevertem a lisztes sütőporos keveréket, és hozzáöntöttem az almalevet is.
Az elkészült folyós aranyszínű karamellt a banánra öntöttem. Erre pedig ráöntöttem a tésztát, előmelegített sütőben 180 fokon 25 - 30 perc alatt kisült.
Sütés után 10 percig pihentetni kell a tésztát, és majd csak utána lehet átfordítani.
Szeletekre vágva porcukorral lehet díszíteni a tetejét.
Még melegen, langyosan a legfinomabb, másnap már nem olyan jó.
Forrás: Cookpad: Nor receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése