Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg kristálycukor, 3 tojás, 4 evőkanál langyos méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna,
ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, citromhéj, narancshéj, csipet só.
a tetejére: 1 tojássárgája, és mandulaszemek.
Elkészítése:
A lisztet összekevertem a szódabikarbónával, fűszerekkel, csipetnyi sóval.
A keverékhez öntöttem a cukrot, beleütöttem a tojásokat belecsurgattam a langyos mézet, én most egy fél narancs levét adtam még hozzá, majd alaposan összegyúrtam.
A masszából mogyoró nagyságú golyókat formáztam, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket. Tojássárgájával lekentem a tetejüket, és egy - egy mandulaszemet nyomtam mindegyik közepébe. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisült egy tepsi adag, utána jött a következő tepsi adag, túl keményre ne süssük mert megkeményedik.
Forrás: http://sodorvatekerve.blog.hu/2017/03/06/a_putnoki_csok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése