Hozzávalók:
25 dkg liszt, 150 ml tejföl, 1 dkg porcukor, 4 g fahéj, 5 dkg vaj, 3 db tojássárgája, csipet só.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoltam a vajjal, majd hozzátettem a többi hozzávalót és hólyagosra dagasztottam a tésztát. Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe raktam.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2 - 3 mm vastagra nyújtottam.
Három különböző átmérőjű kiszúróval azonos számú korongokat szúrtam ki belőle.
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél - egy centi mélyen bevagdostam késsel.
A korongok közepét enyhén benedvesítettem, majd méret szerint egymásra tettem, méret szerint úgy hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.
A tésztákat középen próbáltam minél erősebben összenyomni, hogy sütéskor ne tudjanak szétesni.
Ha már mindegyikkel végeztem forró olajban, kis adagokban, egyszer forgatva készre sütöttem a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tettem őket az olajba , mikor már szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítottam meg őket.
A kész rózsafánkokat baracklekvárral, és jól leporcukrozva tálaltam.
Forrás: Cookpad - Varga Gábor receptje.
25 dkg liszt, 150 ml tejföl, 1 dkg porcukor, 4 g fahéj, 5 dkg vaj, 3 db tojássárgája, csipet só.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoltam a vajjal, majd hozzátettem a többi hozzávalót és hólyagosra dagasztottam a tésztát. Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe raktam.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2 - 3 mm vastagra nyújtottam.
Három különböző átmérőjű kiszúróval azonos számú korongokat szúrtam ki belőle.
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél - egy centi mélyen bevagdostam késsel.
A korongok közepét enyhén benedvesítettem, majd méret szerint egymásra tettem, méret szerint úgy hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.
A tésztákat középen próbáltam minél erősebben összenyomni, hogy sütéskor ne tudjanak szétesni.
Ha már mindegyikkel végeztem forró olajban, kis adagokban, egyszer forgatva készre sütöttem a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tettem őket az olajba , mikor már szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítottam meg őket.
A kész rózsafánkokat baracklekvárral, és jól leporcukrozva tálaltam.
Forrás: Cookpad - Varga Gábor receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése