Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg finomliszt, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 1 tojás, 90 ml tej, 10 dkg olvasztott, de nem forró vaj.
a töltelékhez: 25 dkg túró, 1 kis doboz tejföl, / 175 g / 2 csomag vaníliás cukor, 20- 25 dkg eper.
Elkészítése:
Az epret előkészítettem, vagyis mostam, daraboltam.
A töltelékhez a túrót, a tejföllel, és a vaníliás cukorral összekevertem.
A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot egy mélyebb tálba mértem.
Egy másik tálba öntöttem a tejet, belekevertem villával a tojást, majd az olvasztott vajjal is elkevertem, majd átöntöttem a lisztes tálba. Fakanállal összedolgoztam.
Sütőpapírt tettem egy 24 cm-s kapcsos tortaformába, belekanalaztam a tésztát, rá a töltelék, és végül a darabolt eperrel raktam ki a tetejét.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb 50 percig sütöttem.
Forrás: 2010-s Nők Lapja Konyha júniusi száma.
a tésztához: 20 dkg finomliszt, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 1 tojás, 90 ml tej, 10 dkg olvasztott, de nem forró vaj.
a töltelékhez: 25 dkg túró, 1 kis doboz tejföl, / 175 g / 2 csomag vaníliás cukor, 20- 25 dkg eper.
Elkészítése:
Az epret előkészítettem, vagyis mostam, daraboltam.
A töltelékhez a túrót, a tejföllel, és a vaníliás cukorral összekevertem.
A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot egy mélyebb tálba mértem.
Egy másik tálba öntöttem a tejet, belekevertem villával a tojást, majd az olvasztott vajjal is elkevertem, majd átöntöttem a lisztes tálba. Fakanállal összedolgoztam.
Sütőpapírt tettem egy 24 cm-s kapcsos tortaformába, belekanalaztam a tésztát, rá a töltelék, és végül a darabolt eperrel raktam ki a tetejét.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb 50 percig sütöttem.
Forrás: 2010-s Nők Lapja Konyha júniusi száma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése