Hozzávalók:
a piskótához: 3 db egész tojás, 1 tojássárgája, 8 dkg kristálycukor, 7 dkg liszt, 2 dkg étkezési keményítő, 1 kávéskanál sütőpor.
a krémhez: 25 dkg eper, 8 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín, 2 tasak zselatinfix.
Elkészítése:
A tojásokat, tojássárgáját egy nagyobb tálban a cukorral kifehéredésig felverem, hozzáadom a lisztel összevegyített étkezési keményítőt, sütőport.
Sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm- s tepsibe öntöm a masszát, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm.
Az epret a cukorral összemixelem.
A tejszínt kemény habbá verem a vaníliás cukorral, egy keveset félreteszek a díszítéshez.
A maradékba beleteszem a zselatinfixet, és az eperpépet, mixerrel még jól összekeverem.
A kihűlt piskótára egyenletesen rákenem a krémet, és a hűtőbe rakom 1-órára dermedni.
Mikor már eléggé megdermedt a sütit hosszában kettévágom, majd háromszög alakúra szeletelem.
A félretett tejszínhabbal, és félbevágott eperszemekkel díszítem.
Forrás: Nosalty Lizinka
a piskótához: 3 db egész tojás, 1 tojássárgája, 8 dkg kristálycukor, 7 dkg liszt, 2 dkg étkezési keményítő, 1 kávéskanál sütőpor.
a krémhez: 25 dkg eper, 8 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín, 2 tasak zselatinfix.
Elkészítése:
A tojásokat, tojássárgáját egy nagyobb tálban a cukorral kifehéredésig felverem, hozzáadom a lisztel összevegyített étkezési keményítőt, sütőport.
Sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm- s tepsibe öntöm a masszát, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm.
Az epret a cukorral összemixelem.
A tejszínt kemény habbá verem a vaníliás cukorral, egy keveset félreteszek a díszítéshez.
A maradékba beleteszem a zselatinfixet, és az eperpépet, mixerrel még jól összekeverem.
A kihűlt piskótára egyenletesen rákenem a krémet, és a hűtőbe rakom 1-órára dermedni.
Mikor már eléggé megdermedt a sütit hosszában kettévágom, majd háromszög alakúra szeletelem.
A félretett tejszínhabbal, és félbevágott eperszemekkel díszítem.
Forrás: Nosalty Lizinka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése