2016. június 19., vasárnap

Eperhabos szeletek

Hozzávalók:

  a piskótához: 3 db egész  tojás, 1 tojássárgája, 8 dkg kristálycukor, 7 dkg liszt, 2 dkg étkezési keményítő, 1 kávéskanál sütőpor.

a krémhez: 25 dkg eper, 8 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín, 2 tasak zselatinfix.

Elkészítése:

  A tojásokat, tojássárgáját egy nagyobb  tálban a cukorral kifehéredésig felverem, hozzáadom a lisztel összevegyített étkezési keményítőt, sütőport.
 Sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm- s tepsibe öntöm a masszát, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm.

Az epret a cukorral összemixelem.
A  tejszínt kemény habbá verem a vaníliás cukorral, egy keveset félreteszek a díszítéshez.
A maradékba beleteszem a zselatinfixet, és az eperpépet, mixerrel még jól összekeverem.

A kihűlt piskótára egyenletesen  rákenem a krémet, és a hűtőbe rakom 1-órára dermedni.
Mikor már eléggé megdermedt a sütit hosszában kettévágom, majd háromszög alakúra szeletelem.
A félretett tejszínhabbal, és félbevágott eperszemekkel  díszítem.

 Forrás: Nosalty Lizinka











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése