Hozzávalók:
a lapokhoz: 15 dkg zsír, 2 tojássárgája, 15 dkg kristálycukor, 50 dkg finomliszt, 1 sütőpor, tejföl.
a töltelékhez: 1 lap összetörve, 2 kanál tej, 2 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál kakaópor, fél dl rum, vagy rumaroma. 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor.
mázhoz: 2 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, tortadara.
Elkészítése:
A 15 dkg zsírt kikevertem a 2 tojássárgájával, 15 dkg cukorral. Hozzáadtam a sütőporral elkevert 50 dkg lisztet, és a tejföllel olyan keménységűre gyúrtam, hogy nyújtani tudjam.
Lisztezett felületen 3 felé vettem a tésztát, egyenként kinyújtottam, és sütőpapírral fedett sütőlemezen kisütöttem a lapokat.
A legkevésbé barnásra sült lapot összetörtem, tejjel meglocsoltam, 2 evőkanál baracklekvárt, kakaóport, fél dl rumot adtam hozzá. Egy másik tálban a 10 dkg vajat kikevertem a 15 dkg porcukorral. A két masszát összekevertem, és a két lap közé töltöttem.
A mázhoz a két tojásfehérjét 20 dkg kristálycukorral gőz fölött habbá vertem, majd bevontam vele a tetejét. Díszítésképpen színes tortadarával megszórtam.
Másnap vízbe mártott késsel szeleteltem fel.
Forrás: Süteményes könyv.
a lapokhoz: 15 dkg zsír, 2 tojássárgája, 15 dkg kristálycukor, 50 dkg finomliszt, 1 sütőpor, tejföl.
a töltelékhez: 1 lap összetörve, 2 kanál tej, 2 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál kakaópor, fél dl rum, vagy rumaroma. 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor.
mázhoz: 2 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, tortadara.
Elkészítése:
A 15 dkg zsírt kikevertem a 2 tojássárgájával, 15 dkg cukorral. Hozzáadtam a sütőporral elkevert 50 dkg lisztet, és a tejföllel olyan keménységűre gyúrtam, hogy nyújtani tudjam.
Lisztezett felületen 3 felé vettem a tésztát, egyenként kinyújtottam, és sütőpapírral fedett sütőlemezen kisütöttem a lapokat.
A legkevésbé barnásra sült lapot összetörtem, tejjel meglocsoltam, 2 evőkanál baracklekvárt, kakaóport, fél dl rumot adtam hozzá. Egy másik tálban a 10 dkg vajat kikevertem a 15 dkg porcukorral. A két masszát összekevertem, és a két lap közé töltöttem.
A mázhoz a két tojásfehérjét 20 dkg kristálycukorral gőz fölött habbá vertem, majd bevontam vele a tetejét. Díszítésképpen színes tortadarával megszórtam.
Másnap vízbe mártott késsel szeleteltem fel.
Forrás: Süteményes könyv.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése