2016. november 16., szerda
2016. november 14., hétfő
2016. november 9., szerda
Gesztenyés csokoládétorta
Hozzávalók:
6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 7, 5 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 3 cl rum, 25 dkg gesztenyemassza, 6 dkg sötét cukrozatlan kakaópor, fél csomag sütőpor, csipet só, porcukor a díszítéshez.
Elkészítése:
A tésztához lágy habbá vertem az egész tojásokat a cukorral, óvatosan hozzákevertem a vajjal összeolvasztott csokoládét. Belekevertem a rummal fellazított gesztenyemasszát, és végül beleforgattam a kakaóporban elkevert sütőport és sót.
A masszát 24 cm-s sütőpapírral kibélelt tortaformába töltöttem, és 170 fokra előmelegített sütőben 45 - 50 perc alatt kisütöttem. Tűpróbával nem árt ellenőrizni, tálalás előtt porcukorral szórtam meg.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 októberi szám.
6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 7, 5 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 3 cl rum, 25 dkg gesztenyemassza, 6 dkg sötét cukrozatlan kakaópor, fél csomag sütőpor, csipet só, porcukor a díszítéshez.
Elkészítése:
A tésztához lágy habbá vertem az egész tojásokat a cukorral, óvatosan hozzákevertem a vajjal összeolvasztott csokoládét. Belekevertem a rummal fellazított gesztenyemasszát, és végül beleforgattam a kakaóporban elkevert sütőport és sót.
A masszát 24 cm-s sütőpapírral kibélelt tortaformába töltöttem, és 170 fokra előmelegített sütőben 45 - 50 perc alatt kisütöttem. Tűpróbával nem árt ellenőrizni, tálalás előtt porcukorral szórtam meg.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 októberi szám.
2016. november 7., hétfő
Banános sajttorta
Hozzávalók:
az alaphoz: 22 dkg darált kakaós keksz, vagy sima darált keksz, 10 dkg vaj.
a krémhez: 3 kisebb banán, 50 dkg mascarpone krémsajt, 2 dl tejszín, 3 tojás, 12 evőkanál nádcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 teáskanál vanília aroma,.
a tetejére: 5 dkg darált kakaós keksz, banán.
Elkészítése: A ledarált kakaós kekszet összegyúrtam a vajjal, és egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-s tortaforma aljába egyengettem.
Amíg a krémet összeállítottam, az alapot hűtőbe raktam.
A tojásokat kikevertem a cukorral, hozzákevertem a pudingport, aromát, mascarponét, tejszínt, végül a villával összetört banánokat kevertem bele.
Az elkészült krémet a kakaós alapra öntöttem, és előmelegített kb. 180 fokos sütőben közel 2 órát sütöttem. Fél óra sütést követően letakartam a tetejét, nehogy megégjen.
Tálalás előtt célszerű kihűteni, hűtőbe rakni, majd a tetejét darált kakaós keksszel szórtam meg, és banán darabokkal díszítettem.
Forrás:http://ottisfoz.szhblog.ro/2016/10/09/bananos-sajttorta/
az alaphoz: 22 dkg darált kakaós keksz, vagy sima darált keksz, 10 dkg vaj.
a krémhez: 3 kisebb banán, 50 dkg mascarpone krémsajt, 2 dl tejszín, 3 tojás, 12 evőkanál nádcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 teáskanál vanília aroma,.
a tetejére: 5 dkg darált kakaós keksz, banán.
Elkészítése: A ledarált kakaós kekszet összegyúrtam a vajjal, és egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-s tortaforma aljába egyengettem.
Amíg a krémet összeállítottam, az alapot hűtőbe raktam.
A tojásokat kikevertem a cukorral, hozzákevertem a pudingport, aromát, mascarponét, tejszínt, végül a villával összetört banánokat kevertem bele.
Az elkészült krémet a kakaós alapra öntöttem, és előmelegített kb. 180 fokos sütőben közel 2 órát sütöttem. Fél óra sütést követően letakartam a tetejét, nehogy megégjen.
Tálalás előtt célszerű kihűteni, hűtőbe rakni, majd a tetejét darált kakaós keksszel szórtam meg, és banán darabokkal díszítettem.
Forrás:http://ottisfoz.szhblog.ro/2016/10/09/bananos-sajttorta/
2016. november 6., vasárnap
Mogyoróvajas csokis keksz
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj, 1 nagy tojás, 25 dkg mogyoróvaj, 10 dkg nádcukor, 5 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, csipet só,
10 dkg csokoládé lencse.
Elkészítése:
A puha vajat a kétféle cukorral, és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, és tovább habosítottam. A mogyoróvajat is jól elkevertem benne, majd a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát és a csipet sót is belekevertem. Végül a csokicseppeket adtam hozzá, majd a hűtőbe raktam fél órára dermedni.
Sütőpapírral kibéleltem két sütőlemezt, a tésztából dió nagyságú gömböket formáztam, és egymástól kellő távolságra rakosgattam őket a tepsire.
A tetejüket kissé lelapítottam, és előmelegített sütőben, egymás után kb. 180 fokon 15 perc alatt készre sültek. A kekszeket ajánlatos a tepsin hagyni kihűlni, mert még túl puha, kell neki egy kis idő míg megszilárdul. Nekem 48 db sült ki.
Forrás:http://www.limarapeksege.hu/2012/11/mogyorovajas-csokis-keksz.html
10 dkg puha vaj, 1 nagy tojás, 25 dkg mogyoróvaj, 10 dkg nádcukor, 5 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, csipet só,
10 dkg csokoládé lencse.
Elkészítése:
A puha vajat a kétféle cukorral, és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, és tovább habosítottam. A mogyoróvajat is jól elkevertem benne, majd a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát és a csipet sót is belekevertem. Végül a csokicseppeket adtam hozzá, majd a hűtőbe raktam fél órára dermedni.
Sütőpapírral kibéleltem két sütőlemezt, a tésztából dió nagyságú gömböket formáztam, és egymástól kellő távolságra rakosgattam őket a tepsire.
A tetejüket kissé lelapítottam, és előmelegített sütőben, egymás után kb. 180 fokon 15 perc alatt készre sültek. A kekszeket ajánlatos a tepsin hagyni kihűlni, mert még túl puha, kell neki egy kis idő míg megszilárdul. Nekem 48 db sült ki.
Forrás:http://www.limarapeksege.hu/2012/11/mogyorovajas-csokis-keksz.html
2016. október 23., vasárnap
Mogyoróvajas keksz
Hozzávalók:
16 dkg liszt, 11 dkg vaj, 12, 5 dkg mogyoróvaj, 5 dkg kristálycukor, 15 dkg nádcukor, 1 tojás, fél teáskanál sütőpor, csipet só.
Elkészítése:
A puha vajat a mogyoróvajat, a kétféle cukorral elkezdtem keverni, a tojást is hozzáadva habosra kikevertem. A liszthez adtam a sót, sütőport, és ezt a keveréket két részletben hozzádolgoztam.
Fél órára beraktam a hűtőbe dermedni.
Egy kanál segítségével egyforma méretű golyókat formáztam belőlük, és sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket. Villával kissé lenyomkodtam, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 - 12 perc alatt kisütöttem a kekszeket.
16 dkg liszt, 11 dkg vaj, 12, 5 dkg mogyoróvaj, 5 dkg kristálycukor, 15 dkg nádcukor, 1 tojás, fél teáskanál sütőpor, csipet só.
Elkészítése:
A puha vajat a mogyoróvajat, a kétféle cukorral elkezdtem keverni, a tojást is hozzáadva habosra kikevertem. A liszthez adtam a sót, sütőport, és ezt a keveréket két részletben hozzádolgoztam.
Fél órára beraktam a hűtőbe dermedni.
Egy kanál segítségével egyforma méretű golyókat formáztam belőlük, és sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket. Villával kissé lenyomkodtam, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 - 12 perc alatt kisütöttem a kekszeket.
2016. október 15., szombat
Mogyoróvajas - mogyorós keksz
Hozzávalók:
18 dkg puha vaj,22 dkg mogyoróvaj, 15 dkg barna nádcukor, 2 egész tojás, 30 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 8 dkg sótlan földimogyoró, apróra vágva.
Elkészítése:
A hozzávalókat keverőtálba öntöttem, kézzel összeállítottam a masszát.
Egy órára beraktam a hűtőbe, hogy jobban összeálljon.
Kivettem a hűtőből, és diónyi darabokat csíptem belőle, golyókat formáztam, majd a két tenyerem között koronggá lapítottam.
Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 -20 perc alatt sült ki egy tepsire való. Nekem összesen 54 darab lett.
18 dkg puha vaj,22 dkg mogyoróvaj, 15 dkg barna nádcukor, 2 egész tojás, 30 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 8 dkg sótlan földimogyoró, apróra vágva.
Elkészítése:
A hozzávalókat keverőtálba öntöttem, kézzel összeállítottam a masszát.
Egy órára beraktam a hűtőbe, hogy jobban összeálljon.
Kivettem a hűtőből, és diónyi darabokat csíptem belőle, golyókat formáztam, majd a két tenyerem között koronggá lapítottam.
Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 -20 perc alatt sült ki egy tepsire való. Nekem összesen 54 darab lett.
2016. október 14., péntek
Túrós - szilvás pite
Hozzávalók:
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 10 dkg túró, fél csomag sütőpor, 30 dkg liszt, 50 dkg szilva, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A tésztához habosra kevertem a puha vajat a porcukorral, egyesével hozzáadtam a tojásokat.
Beleforgattam a villával áttört túrót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt 35 x 24 cm-s hosszúkás formába kentem, a tetejét kiraktam a magozott darabolt szilvával, és megszórtam fahéjjal.
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 1 óra alatt készre sütöttem.
Tálalás előtt porcukorral meghintettem.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 szeptemberi száma.
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 10 dkg túró, fél csomag sütőpor, 30 dkg liszt, 50 dkg szilva, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A tésztához habosra kevertem a puha vajat a porcukorral, egyesével hozzáadtam a tojásokat.
Beleforgattam a villával áttört túrót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt 35 x 24 cm-s hosszúkás formába kentem, a tetejét kiraktam a magozott darabolt szilvával, és megszórtam fahéjjal.
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 1 óra alatt készre sütöttem.
Tálalás előtt porcukorral meghintettem.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 szeptemberi száma.
2016. október 13., csütörtök
Zebratorta
Hozzávalók:
37, 5 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 5 tojás, 1, 25 dl víz, 2, 5 dl étolaj, 12 g sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjéket kemény habbá felvertem.
A tojássárgákat a porcukorral kikevertem, hozzáadtam a vizet, az étolajat.
A kimért lisztben elkevertem a sütőport, és kisebb adagokban a tojássárgás masszába kevertem.
Végül felvert tojáshabot óvatosan beleforgattam.
A masszát kettéválasztottam, az egyik felébe kevertem a kakaóport, és a fahéjat.
Egy 26 cm -s tortaformába sütőpapírt tettem, és elkezdtem a torta rétegezését.
Először a fehér tésztából két evőkanálnyit tettem a tortaforma közepére, erre két kanálnyi kakaós tésztát. Mindig a közepére tettem az újabb adagot. Ezt a kanalazgatást addig folytattam míg el nem fogyott a tésztám. Előmelegített sütőben, 170 fokon közel 1 órát sütöttem.
Forrás: apróséf. hu
37, 5 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 5 tojás, 1, 25 dl víz, 2, 5 dl étolaj, 12 g sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjéket kemény habbá felvertem.
A tojássárgákat a porcukorral kikevertem, hozzáadtam a vizet, az étolajat.
A kimért lisztben elkevertem a sütőport, és kisebb adagokban a tojássárgás masszába kevertem.
Végül felvert tojáshabot óvatosan beleforgattam.
A masszát kettéválasztottam, az egyik felébe kevertem a kakaóport, és a fahéjat.
Egy 26 cm -s tortaformába sütőpapírt tettem, és elkezdtem a torta rétegezését.
Először a fehér tésztából két evőkanálnyit tettem a tortaforma közepére, erre két kanálnyi kakaós tésztát. Mindig a közepére tettem az újabb adagot. Ezt a kanalazgatást addig folytattam míg el nem fogyott a tésztám. Előmelegített sütőben, 170 fokon közel 1 órát sütöttem.
Forrás: apróséf. hu
2016. október 12., szerda
Málnás - szedres joghurtos muffin
Hozzávalók:
13 dkg vajízű étolaj, 20 dkg kristálycukor, 5 db tojásfehérje, 1 teáskanál vanília eszencia, 36 dkg liszt, 1 csapott mokkáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 25 dkg málna, szeder, 33 dkg natúr joghurt.
Elkészítése:
Egy keverőtálban összekevertem a száraz hozzávalókat, a lisztet, cukrot, szódaport, és a sütőport.
Hozzáadtam a joghurtot, vaníliaeszenciát, tojásfehérjéket, és a vajízű étolajat.
Egy habverővel csomómentes, egynemű masszává kevertem.
Hozzáadtam a mirelit málnát, szedret, és óvatosan belekevertem.
A muffin formákat kibéleltem papír kapszlikkal, és elkezdtem beléjük töltögetni a masszát.
16 db formába fért nekem bele, kissé nagyobbak is lettek a kelleténél, így legközelebb 18 db formát fogok megtölteni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem őket.
Forrás: ApróSéf.
13 dkg vajízű étolaj, 20 dkg kristálycukor, 5 db tojásfehérje, 1 teáskanál vanília eszencia, 36 dkg liszt, 1 csapott mokkáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 25 dkg málna, szeder, 33 dkg natúr joghurt.
Elkészítése:
Egy keverőtálban összekevertem a száraz hozzávalókat, a lisztet, cukrot, szódaport, és a sütőport.
Hozzáadtam a joghurtot, vaníliaeszenciát, tojásfehérjéket, és a vajízű étolajat.
Egy habverővel csomómentes, egynemű masszává kevertem.
Hozzáadtam a mirelit málnát, szedret, és óvatosan belekevertem.
A muffin formákat kibéleltem papír kapszlikkal, és elkezdtem beléjük töltögetni a masszát.
16 db formába fért nekem bele, kissé nagyobbak is lettek a kelleténél, így legközelebb 18 db formát fogok megtölteni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem őket.
Forrás: ApróSéf.
2016. október 11., kedd
Sonkakrémes kifli
Hozzávalók:
Az élesztő felfuttatásához: 15 g élesztő, 1 teáskanál kristálycukor, 1, 5 dl tej.
A tésztához: 25 dkg liszt, fél teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor.
A töltelékhez: 150 g gépsonka, 100 g ömlesztett sajt.
A kiflik tetejére: 1 kis tojás, 8 csipet szezámmag.
Elkészítése:
Langyos tejben a kristálycukorral felfuttattam az élesztőt.
A lisztet egy mélyebb tálba szitáltam, hozzáadtam a sót, cukrot, és a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrtam, dagasztottam, és letakarva fél órát kelesztettem.
Amíg a tészta kelt elkészítettem a tölteléket: a sonkát összevagdaltam, beraktam egy tálba, a sajtot belenyomtam, és jól összekevertem.
A megkelt tésztát két részre osztottam, majd mindkét részt kb. 30 cm-s körré nyújtottam.
Az egyik tésztát megkentem a töltelékkel, majd ráhelyeztem a másik tésztát.
A kört részekre osztottam, és a szélesebb végétől kezdve feltekertem, majd kiflit formáztam belőlük.
A kifliket sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgattam, és újabb fél órát kelesztettem őket.
Megkentem felvert tojással a tetejüket, és szezámmagot szórtam rájuk.
Előmelegített 175 - 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsültek.
Forrás: Apróséf
Az élesztő felfuttatásához: 15 g élesztő, 1 teáskanál kristálycukor, 1, 5 dl tej.
A tésztához: 25 dkg liszt, fél teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor.
A töltelékhez: 150 g gépsonka, 100 g ömlesztett sajt.
A kiflik tetejére: 1 kis tojás, 8 csipet szezámmag.
Elkészítése:
Langyos tejben a kristálycukorral felfuttattam az élesztőt.
A lisztet egy mélyebb tálba szitáltam, hozzáadtam a sót, cukrot, és a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrtam, dagasztottam, és letakarva fél órát kelesztettem.
Amíg a tészta kelt elkészítettem a tölteléket: a sonkát összevagdaltam, beraktam egy tálba, a sajtot belenyomtam, és jól összekevertem.
A megkelt tésztát két részre osztottam, majd mindkét részt kb. 30 cm-s körré nyújtottam.
Az egyik tésztát megkentem a töltelékkel, majd ráhelyeztem a másik tésztát.
A kört részekre osztottam, és a szélesebb végétől kezdve feltekertem, majd kiflit formáztam belőlük.
A kifliket sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgattam, és újabb fél órát kelesztettem őket.
Megkentem felvert tojással a tetejüket, és szezámmagot szórtam rájuk.
Előmelegített 175 - 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsültek.
Forrás: Apróséf
2016. október 10., hétfő
Citromos - kókuszos pöfeteg
Hozzávalók:
24 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, csipet só, 9 dkg kókuszreszelék, 15 dkg kristálycukor, 2 tojás,
6 dkg vaj, fél citrom leve, a hempergetéshez porcukor.
Elkészítése:
Mixerrel a puha vajat a cukorral elkezdtem kikeverni, hozzáadtam a 2 tojást, és habosra kevertem.
A citromlevet, a liszttel kevert sütőport, sót, kókuszreszeléket apránként hozzádolgoztam.
Egy órára beraktam a hűtőbe, majd vizes kézzel diónyi gömböket formáztam, amelyeket porcukorral meghempergettem. Sütőpapírral fedett lemezen, közepes hőfokon kb. 160 fokon 15 perc alatt készre sütöttem őket. Akkor már jó ha a szélei megszilárdulnak.
Forrás: https://teller-cake.blogspot.hu/2012/12/citromos-kokuszos-pofeteg.html
24 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, csipet só, 9 dkg kókuszreszelék, 15 dkg kristálycukor, 2 tojás,
6 dkg vaj, fél citrom leve, a hempergetéshez porcukor.
Elkészítése:
Mixerrel a puha vajat a cukorral elkezdtem kikeverni, hozzáadtam a 2 tojást, és habosra kevertem.
A citromlevet, a liszttel kevert sütőport, sót, kókuszreszeléket apránként hozzádolgoztam.
Egy órára beraktam a hűtőbe, majd vizes kézzel diónyi gömböket formáztam, amelyeket porcukorral meghempergettem. Sütőpapírral fedett lemezen, közepes hőfokon kb. 160 fokon 15 perc alatt készre sütöttem őket. Akkor már jó ha a szélei megszilárdulnak.
Forrás: https://teller-cake.blogspot.hu/2012/12/citromos-kokuszos-pofeteg.html
2016. szeptember 2., péntek
Pilóta keksz
Hozzávalók:
a tésztához: 35 dkg liszt, 2 zacskó vaníliás cukor, 20 dkg ráma margarin, 5 dkg kakaópor, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál méz, 1 tojás, nagy csipet só.
a töltelékhez: 1 dl habtejszín, 1 evőkanál kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj.
Elkészítése:
Kétféle omlós tésztát készítettem, a fehér vaníliáshoz 20 dkg lisztet elkevertem a vaníliás cukorral, a kakaóshoz 15 dkg lisztet a kakaóporral. A puha margarint, porcukrot, a mézet, a tojást, és a sót géppel összedolgoztam, majd kétfelé osztottam. Az egyik felét összedolgoztam a kakaós liszttel, tésztát gyúrtam belőle, a másik részt a vaníliás liszttel dolgoztam tésztává.
Mindkét cipót fóliába csomagolva hűtőbe tettem legalább 30 percre.
Elkészítettem a tölteléket, a tejszínbe szórtam a kakaóport, kézi habverővel simára kevertem, egy kis lábosban kevergetve összeforraltam.A tűzről levéve belekevertem a darabokra tört csokoládét, megvártam míg elolvadt. Szoba hőmérsékletűre hűtöttem, majd a puha vajat hozzáadva kihabosítottam.
A vaníliás tésztát lisztezett felületen 3 - 5 mm vékonyra nyújtottam, majd pogácsaszaggatóval korongokat szaggattam belőle.Ugyanígy jártam el a kakaós tésztával is. Sütipecsétet nyomtam a tetejükre, így díszes is lett.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 - 10 perc alatt megsütöttem. Mikor már kihűlt, a krémet habzsákba töltöttem, és a kakaós korongok közepére nyomtam egy- egy adagot. Óvatosan rányomtam egy vaníliás korongot, hogy szétterüljön a krém.
Forrás: Nők Lapja Konyha desszert különszáma.
a tésztához: 35 dkg liszt, 2 zacskó vaníliás cukor, 20 dkg ráma margarin, 5 dkg kakaópor, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál méz, 1 tojás, nagy csipet só.
a töltelékhez: 1 dl habtejszín, 1 evőkanál kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj.
Elkészítése:
Kétféle omlós tésztát készítettem, a fehér vaníliáshoz 20 dkg lisztet elkevertem a vaníliás cukorral, a kakaóshoz 15 dkg lisztet a kakaóporral. A puha margarint, porcukrot, a mézet, a tojást, és a sót géppel összedolgoztam, majd kétfelé osztottam. Az egyik felét összedolgoztam a kakaós liszttel, tésztát gyúrtam belőle, a másik részt a vaníliás liszttel dolgoztam tésztává.
Mindkét cipót fóliába csomagolva hűtőbe tettem legalább 30 percre.
Elkészítettem a tölteléket, a tejszínbe szórtam a kakaóport, kézi habverővel simára kevertem, egy kis lábosban kevergetve összeforraltam.A tűzről levéve belekevertem a darabokra tört csokoládét, megvártam míg elolvadt. Szoba hőmérsékletűre hűtöttem, majd a puha vajat hozzáadva kihabosítottam.
A vaníliás tésztát lisztezett felületen 3 - 5 mm vékonyra nyújtottam, majd pogácsaszaggatóval korongokat szaggattam belőle.Ugyanígy jártam el a kakaós tésztával is. Sütipecsétet nyomtam a tetejükre, így díszes is lett.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 - 10 perc alatt megsütöttem. Mikor már kihűlt, a krémet habzsákba töltöttem, és a kakaós korongok közepére nyomtam egy- egy adagot. Óvatosan rányomtam egy vaníliás korongot, hogy szétterüljön a krém.
Forrás: Nők Lapja Konyha desszert különszáma.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)