2016. október 23., vasárnap

Mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:

 16 dkg liszt, 11 dkg vaj, 12, 5  dkg mogyoróvaj, 5 dkg kristálycukor, 15 dkg nádcukor, 1 tojás, fél teáskanál sütőpor, csipet só.

Elkészítése:

 A puha vajat a mogyoróvajat, a kétféle cukorral elkezdtem keverni, a tojást is hozzáadva habosra kikevertem. A liszthez adtam a sót, sütőport, és ezt a keveréket két részletben hozzádolgoztam.
Fél órára beraktam a hűtőbe dermedni.

Egy kanál segítségével egyforma méretű golyókat formáztam belőlük, és sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket. Villával kissé lenyomkodtam, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 - 12 perc alatt  kisütöttem a kekszeket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése