Hozzávalók:
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 10 dkg túró, fél csomag sütőpor, 30 dkg liszt, 50 dkg szilva, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A tésztához habosra kevertem a puha vajat a porcukorral, egyesével hozzáadtam a tojásokat.
Beleforgattam a villával áttört túrót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt 35 x 24 cm-s hosszúkás formába kentem, a tetejét kiraktam a magozott darabolt szilvával, és megszórtam fahéjjal.
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 1 óra alatt készre sütöttem.
Tálalás előtt porcukorral meghintettem.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 szeptemberi száma.
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 10 dkg túró, fél csomag sütőpor, 30 dkg liszt, 50 dkg szilva, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A tésztához habosra kevertem a puha vajat a porcukorral, egyesével hozzáadtam a tojásokat.
Beleforgattam a villával áttört túrót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt 35 x 24 cm-s hosszúkás formába kentem, a tetejét kiraktam a magozott darabolt szilvával, és megszórtam fahéjjal.
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 1 óra alatt készre sütöttem.
Tálalás előtt porcukorral meghintettem.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 szeptemberi száma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése