Hozzávalók:
az alaphoz: 22 dkg darált kakaós keksz, vagy sima darált keksz, 10 dkg vaj.
a krémhez: 3 kisebb banán, 50 dkg mascarpone krémsajt, 2 dl tejszín, 3 tojás, 12 evőkanál nádcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 teáskanál vanília aroma,.
a tetejére: 5 dkg darált kakaós keksz, banán.
Elkészítése: A ledarált kakaós kekszet összegyúrtam a vajjal, és egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-s tortaforma aljába egyengettem.
Amíg a krémet összeállítottam, az alapot hűtőbe raktam.
A tojásokat kikevertem a cukorral, hozzákevertem a pudingport, aromát, mascarponét, tejszínt, végül a villával összetört banánokat kevertem bele.
Az elkészült krémet a kakaós alapra öntöttem, és előmelegített kb. 180 fokos sütőben közel 2 órát sütöttem. Fél óra sütést követően letakartam a tetejét, nehogy megégjen.
Tálalás előtt célszerű kihűteni, hűtőbe rakni, majd a tetejét darált kakaós keksszel szórtam meg, és banán darabokkal díszítettem.
Forrás:http://ottisfoz.szhblog.ro/2016/10/09/bananos-sajttorta/
az alaphoz: 22 dkg darált kakaós keksz, vagy sima darált keksz, 10 dkg vaj.
a krémhez: 3 kisebb banán, 50 dkg mascarpone krémsajt, 2 dl tejszín, 3 tojás, 12 evőkanál nádcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 teáskanál vanília aroma,.
a tetejére: 5 dkg darált kakaós keksz, banán.
Elkészítése: A ledarált kakaós kekszet összegyúrtam a vajjal, és egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-s tortaforma aljába egyengettem.
Amíg a krémet összeállítottam, az alapot hűtőbe raktam.
A tojásokat kikevertem a cukorral, hozzákevertem a pudingport, aromát, mascarponét, tejszínt, végül a villával összetört banánokat kevertem bele.
Az elkészült krémet a kakaós alapra öntöttem, és előmelegített kb. 180 fokos sütőben közel 2 órát sütöttem. Fél óra sütést követően letakartam a tetejét, nehogy megégjen.
Tálalás előtt célszerű kihűteni, hűtőbe rakni, majd a tetejét darált kakaós keksszel szórtam meg, és banán darabokkal díszítettem.
Forrás:http://ottisfoz.szhblog.ro/2016/10/09/bananos-sajttorta/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése