2016. október 15., szombat

Mogyoróvajas - mogyorós keksz

Hozzávalók:

 18 dkg puha vaj,22 dkg mogyoróvaj, 15 dkg barna nádcukor, 2 egész tojás, 30 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 8 dkg  sótlan földimogyoró, apróra vágva.

Elkészítése:

  A hozzávalókat keverőtálba öntöttem, kézzel összeállítottam a masszát.
  Egy órára beraktam a hűtőbe, hogy jobban összeálljon.
  Kivettem a hűtőből, és diónyi darabokat csíptem belőle, golyókat formáztam, majd a két tenyerem között koronggá lapítottam.
 Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 -20 perc alatt sült ki egy tepsire való. Nekem összesen 54 darab lett.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése