Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt,/ én most teljes kiőrlésű tönköly liszttel készítettem/
20 dkg vaj, kb. 2 evőkanál tejföl, csipet só.
a töltelékhez: szilvalekvár.
a tetejére, és a lekenéshez: 1 tojás.
Elkészítése:
A lisztet elkevertem a sóval, majd összemorzsoltam a vajjal.
Hozzáadtam a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrtam, / ne legyen túl lágy a tészta ezért csak kb. van megadva a tejföl mennyisége./
Lisztezett felületen vékonyra nyújtottam a tésztát, majd kb. 4 x 4 cm-s négyzetekre vágtam fel.
Mindegyik négyzet közepére egy kis adag szilvalekvárt helyeztem.
A két szemközti sarkot a felvert tojással lekentem és egymásra hajtottam.
A tetejüket szintén lekentem miután egy sütőpapírral fedett sütőlemezre helyeztem őket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt kisült az első adag, utána a második.
Forrás: Cookpad - calben receptje.
a tésztához: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt,/ én most teljes kiőrlésű tönköly liszttel készítettem/
20 dkg vaj, kb. 2 evőkanál tejföl, csipet só.
a töltelékhez: szilvalekvár.
a tetejére, és a lekenéshez: 1 tojás.
Elkészítése:
A lisztet elkevertem a sóval, majd összemorzsoltam a vajjal.
Hozzáadtam a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrtam, / ne legyen túl lágy a tészta ezért csak kb. van megadva a tejföl mennyisége./
Lisztezett felületen vékonyra nyújtottam a tésztát, majd kb. 4 x 4 cm-s négyzetekre vágtam fel.
Mindegyik négyzet közepére egy kis adag szilvalekvárt helyeztem.
A két szemközti sarkot a felvert tojással lekentem és egymásra hajtottam.
A tetejüket szintén lekentem miután egy sütőpapírral fedett sütőlemezre helyeztem őket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt kisült az első adag, utána a második.
Forrás: Cookpad - calben receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése