Hozzávalók:
37, 5 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 5 tojás, 1, 25 dl víz, 2, 5 dl étolaj, 12 g sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjéket kemény habbá felvertem.
A tojássárgákat a porcukorral kikevertem, hozzáadtam a vizet, az étolajat.
A kimért lisztben elkevertem a sütőport, és kisebb adagokban a tojássárgás masszába kevertem.
Végül felvert tojáshabot óvatosan beleforgattam.
A masszát kettéválasztottam, az egyik felébe kevertem a kakaóport, és a fahéjat.
Egy 26 cm -s tortaformába sütőpapírt tettem, és elkezdtem a torta rétegezését.
Először a fehér tésztából két evőkanálnyit tettem a tortaforma közepére, erre két kanálnyi kakaós tésztát. Mindig a közepére tettem az újabb adagot. Ezt a kanalazgatást addig folytattam míg el nem fogyott a tésztám. Előmelegített sütőben, 170 fokon közel 1 órát sütöttem.
Forrás: apróséf. hu
37, 5 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 5 tojás, 1, 25 dl víz, 2, 5 dl étolaj, 12 g sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjéket kemény habbá felvertem.
A tojássárgákat a porcukorral kikevertem, hozzáadtam a vizet, az étolajat.
A kimért lisztben elkevertem a sütőport, és kisebb adagokban a tojássárgás masszába kevertem.
Végül felvert tojáshabot óvatosan beleforgattam.
A masszát kettéválasztottam, az egyik felébe kevertem a kakaóport, és a fahéjat.
Egy 26 cm -s tortaformába sütőpapírt tettem, és elkezdtem a torta rétegezését.
Először a fehér tésztából két evőkanálnyit tettem a tortaforma közepére, erre két kanálnyi kakaós tésztát. Mindig a közepére tettem az újabb adagot. Ezt a kanalazgatást addig folytattam míg el nem fogyott a tésztám. Előmelegített sütőben, 170 fokon közel 1 órát sütöttem.
Forrás: apróséf. hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése