2016. november 6., vasárnap

Mogyoróvajas csokis keksz

Hozzávalók:

  10 dkg puha vaj, 1 nagy tojás, 25 dkg mogyoróvaj, 10 dkg nádcukor, 5 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, csipet só,
 10 dkg csokoládé lencse.

Elkészítése:

  A puha vajat a kétféle cukorral, és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, és tovább habosítottam. A mogyoróvajat is jól elkevertem benne, majd a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát és a csipet sót is belekevertem. Végül a csokicseppeket adtam hozzá, majd a hűtőbe raktam fél órára dermedni.

Sütőpapírral kibéleltem két sütőlemezt, a tésztából dió nagyságú gömböket formáztam, és egymástól kellő távolságra rakosgattam őket  a tepsire.
A tetejüket kissé lelapítottam, és előmelegített sütőben, egymás után  kb. 180 fokon 15 perc alatt készre sültek.  A kekszeket ajánlatos a tepsin hagyni kihűlni, mert még túl puha,  kell neki egy kis idő míg megszilárdul. Nekem 48 db sült ki.



Forrás:http://www.limarapeksege.hu/2012/11/mogyorovajas-csokis-keksz.html






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése