Hozzávalók:
25 dkg liszt, 5 dkg vaj, / vagy kókuszzsír, /3 tojássárgája, kb.1, 5 dl tejföl, csipet só, 2 dkg porcukor, 1 teáskanál rum.
Sütéshez: étolaj.
Díszítéshez:porcukor.
Elkészítése:
A lisztet egy tálban a vajjal, sóval, porcukorral, rummal elmorzsoltam, hozzáadtam a tejfölt, és a 3 tojássárgáját. Hólyagosra dagasztottam a tésztát, fóliába becsomagoltam, és 15 percre beraktam a hűtőbe.
A tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra kinyújtottam, majd négyszögekre vágtam.
Középen hosszanti bemetszést ejtettem, és az egyik sarkát áthúztam rajta.
Mindegyiket megformáztam, majd forró olajban, kis adagokba, egyszer fordítva aranybarnára sütöttem ki a fánkokat.
A kisült fánkokat papírtörlővel borított tálcára szedegettem ki, és még forrón meghintettem őket porcukorral.
A kész forgácsfánkokat házi készítésű baracklekvárral tálaltam.
Forrás: Apróséf.
25 dkg liszt, 5 dkg vaj, / vagy kókuszzsír, /3 tojássárgája, kb.1, 5 dl tejföl, csipet só, 2 dkg porcukor, 1 teáskanál rum.
Sütéshez: étolaj.
Díszítéshez:porcukor.
Elkészítése:
A lisztet egy tálban a vajjal, sóval, porcukorral, rummal elmorzsoltam, hozzáadtam a tejfölt, és a 3 tojássárgáját. Hólyagosra dagasztottam a tésztát, fóliába becsomagoltam, és 15 percre beraktam a hűtőbe.
A tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra kinyújtottam, majd négyszögekre vágtam.
Középen hosszanti bemetszést ejtettem, és az egyik sarkát áthúztam rajta.
Mindegyiket megformáztam, majd forró olajban, kis adagokba, egyszer fordítva aranybarnára sütöttem ki a fánkokat.
A kisült fánkokat papírtörlővel borított tálcára szedegettem ki, és még forrón meghintettem őket porcukorral.
A kész forgácsfánkokat házi készítésű baracklekvárral tálaltam.
Forrás: Apróséf.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése