Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg finomliszt, 4 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 6 dkg vaj, 1 tojás, és annyi tejföl, hogy jól összeálljon a tészta.
a töltelékhez: 50 dkg eper, / most természetesen mirelit/ 5 dkg kristálycukor, 5 dkg darált kekszmorzsa, 1 evőkanál eperlekvár.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, porcukrot, sütőport, a puha vajat egy keverőtálba raktam, kissé elmorzsoltam, majd egy tojással, és a tejföllel sima tésztává gyúrtam. Hűtőbe raktam dermedni fél - egy órát.
A töltelékhez én most mélyhűtött epret használtam, szezonban lehet frissel készíteni.
Az epret kiolvasztottam, daraboltam, majd egy keverőtálban jól összeforgattam a kristálycukorral, és a kekszmorzsával.
A 26 cm- s piteformámat vajjal kikentem, kissé kiliszteztem. A tészta kétharmadát lisztezett munkalapon körré nyújtottam, majd kibéleltem vele a piteformát.
Eperlekvárral megkentem, majd egyenletesen eloszlattam rajta a tölteléket. A maradék tésztát rácsipkedtem, de lehetne úgy is, hogy a maradék tésztát berakni a mélyhűtőbe, és mikor már megdermedt ráreszelni a töltelék tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt megsütöttem.
Tálaláskor porcukorral meg lehet szórni.
a tésztához: 20 dkg finomliszt, 4 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 6 dkg vaj, 1 tojás, és annyi tejföl, hogy jól összeálljon a tészta.
a töltelékhez: 50 dkg eper, / most természetesen mirelit/ 5 dkg kristálycukor, 5 dkg darált kekszmorzsa, 1 evőkanál eperlekvár.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, porcukrot, sütőport, a puha vajat egy keverőtálba raktam, kissé elmorzsoltam, majd egy tojással, és a tejföllel sima tésztává gyúrtam. Hűtőbe raktam dermedni fél - egy órát.
A töltelékhez én most mélyhűtött epret használtam, szezonban lehet frissel készíteni.
Az epret kiolvasztottam, daraboltam, majd egy keverőtálban jól összeforgattam a kristálycukorral, és a kekszmorzsával.
A 26 cm- s piteformámat vajjal kikentem, kissé kiliszteztem. A tészta kétharmadát lisztezett munkalapon körré nyújtottam, majd kibéleltem vele a piteformát.
Eperlekvárral megkentem, majd egyenletesen eloszlattam rajta a tölteléket. A maradék tésztát rácsipkedtem, de lehetne úgy is, hogy a maradék tésztát berakni a mélyhűtőbe, és mikor már megdermedt ráreszelni a töltelék tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt megsütöttem.
Tálaláskor porcukorral meg lehet szórni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése