Hozzávalók:
6 dkg kókuszzsír, 6 dkg méz, 6 dkg erythritol, , 1 evőkanál citromlé, vagy narancslé, fél teáskanál őrölt gyömbér, fél teáskanál őrölt fahéj, 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg, 10 dkg darált dió, 10 dkg darált szezámmag, 12 dkg nyílgyökérpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál gluténmentes sütőpor, 1/4 teáskanál só, esetleg 1- 2 kanál víz ha nem állna össze a massza, plusz pár kanál eryrhritol a forgatáshoz.
Elkészítése:
A mézet, olajat, az édesítőt, a citromlevet, a fűszereket egy tálban összekevertem.
A száraz hozzávalókat egy másik tálban összevegyítettem, és a nedves hozzávalókat beleöntöttem.
5 percet állni hagytam, majd kis diónyi gombócokat formáztam belőle, és beleforgattam őket az édesítőbe.
Sütőpapírral borított sütőlemezre rakosgattam a golyókat, majd a tetejüket lelapítottam.
Előmelegített sütőben kb. 160 fokon 10 percig sütöttem. Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin, melegen kissé törékeny.
Mikor már kihűlt, a fele mennyiségű keksznek az aljára kókuszolajjal olvasztott étcsokoládét kentem.
Forrás: www.trollakonyhamban.blogspot.hu
6 dkg kókuszzsír, 6 dkg méz, 6 dkg erythritol, , 1 evőkanál citromlé, vagy narancslé, fél teáskanál őrölt gyömbér, fél teáskanál őrölt fahéj, 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg, 10 dkg darált dió, 10 dkg darált szezámmag, 12 dkg nyílgyökérpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál gluténmentes sütőpor, 1/4 teáskanál só, esetleg 1- 2 kanál víz ha nem állna össze a massza, plusz pár kanál eryrhritol a forgatáshoz.
Elkészítése:
A mézet, olajat, az édesítőt, a citromlevet, a fűszereket egy tálban összekevertem.
A száraz hozzávalókat egy másik tálban összevegyítettem, és a nedves hozzávalókat beleöntöttem.
5 percet állni hagytam, majd kis diónyi gombócokat formáztam belőle, és beleforgattam őket az édesítőbe.
Sütőpapírral borított sütőlemezre rakosgattam a golyókat, majd a tetejüket lelapítottam.
Előmelegített sütőben kb. 160 fokon 10 percig sütöttem. Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin, melegen kissé törékeny.
Mikor már kihűlt, a fele mennyiségű keksznek az aljára kókuszolajjal olvasztott étcsokoládét kentem.
Forrás: www.trollakonyhamban.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése