Hozzávalók.
a kakaós piskótához: 5 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 4 púposabb evőkanál finomliszt, 2 evőkanál kakaópor.
a krémhez: 15 dkg darált háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 15 dkg puha vaj, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg meggy, 1 evőkanál rumaroma.
Csokoládé bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál olaj.
Elkészítése:
A piskótához : az 5 tojást kettéválasztottam, a fehérjét keményre felvertem. A sárgáját a cukorral elkevertem, hozzáadtam a lisztet, kakaóport, és a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral borított 20 x 30 cm-s tepsibe öntöttem a masszát, és közepes hőfokon 25 perc alatt megsütöttem.
A krémhez : a pudingport felfőztem a tejben, és hagytam hűlni. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikevertem. Hozzákevertem a már langyosra hűlt pudingot, a darált kekszet, és a meggyet./ mirelit meggyet használtam/
A kihűlt piskótalapra rákentem a krémet. A csokoládét felolvasztottam az olajjal, és a krém tetejére kentem. Villával csíkokat húztam bele díszítésnek.
Ötlet: Receptneked.hu
a kakaós piskótához: 5 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 4 púposabb evőkanál finomliszt, 2 evőkanál kakaópor.
a krémhez: 15 dkg darált háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 15 dkg puha vaj, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg meggy, 1 evőkanál rumaroma.
Csokoládé bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál olaj.
Elkészítése:
A piskótához : az 5 tojást kettéválasztottam, a fehérjét keményre felvertem. A sárgáját a cukorral elkevertem, hozzáadtam a lisztet, kakaóport, és a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral borított 20 x 30 cm-s tepsibe öntöttem a masszát, és közepes hőfokon 25 perc alatt megsütöttem.
A krémhez : a pudingport felfőztem a tejben, és hagytam hűlni. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikevertem. Hozzákevertem a már langyosra hűlt pudingot, a darált kekszet, és a meggyet./ mirelit meggyet használtam/
A kihűlt piskótalapra rákentem a krémet. A csokoládét felolvasztottam az olajjal, és a krém tetejére kentem. Villával csíkokat húztam bele díszítésnek.
Ötlet: Receptneked.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése