Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg zabpehely, 5 dkg darabolt dió, 10 dkg vaj, 8 dkg barna cukor,
1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál fahéj, 2 dkg kakaópor, 1 tojásfehérje.
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba mértem, elmorzsoltam benne a vajat, a tojásfehérjét is hozzáadva összegyúrtam. Fóliába csomagoltam, és fél órára a hűtőbe raktam.
A hűtőből kivettem a masszát, és diónyi gombócokat formáltam belőle. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakosgattam őket, kissé lelapítottam a tetejüket, és előmelegített sütőben 180 fokon kb.
15 perc alatt megsültek. A sütőből kivéve 5 percig hagyjuk hűlni.
Forrás: www.abroszra-valo.blogspot.hu
10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg zabpehely, 5 dkg darabolt dió, 10 dkg vaj, 8 dkg barna cukor,
1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál fahéj, 2 dkg kakaópor, 1 tojásfehérje.
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba mértem, elmorzsoltam benne a vajat, a tojásfehérjét is hozzáadva összegyúrtam. Fóliába csomagoltam, és fél órára a hűtőbe raktam.
A hűtőből kivettem a masszát, és diónyi gombócokat formáltam belőle. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakosgattam őket, kissé lelapítottam a tetejüket, és előmelegített sütőben 180 fokon kb.
15 perc alatt megsültek. A sütőből kivéve 5 percig hagyjuk hűlni.
Forrás: www.abroszra-valo.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése