2016. február 24., szerda

Kakaós zabkeksz

Hozzávalók:

   10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg zabpehely, 5 dkg darabolt dió, 10 dkg vaj, 8 dkg barna cukor,
      1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál fahéj, 2 dkg kakaópor, 1 tojásfehérje.

Elkészítése:

 A száraz hozzávalókat egy tálba mértem, elmorzsoltam benne a vajat, a tojásfehérjét is  hozzáadva összegyúrtam. Fóliába csomagoltam, és fél órára a hűtőbe raktam.

 A hűtőből kivettem a masszát, és diónyi gombócokat formáltam belőle. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakosgattam őket, kissé lelapítottam a tetejüket, és előmelegített sütőben 180 fokon kb.
 15 perc alatt megsültek. A sütőből kivéve 5 percig hagyjuk hűlni.

Forrás: www.abroszra-valo.blogspot.hu






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése