2015. március 15., vasárnap

Kossuth kenyér

Hozzávalók:

  10 dkg kristálycukor, 3 tojás, 15 dkg finomliszt, 2-3 dkg kakaópor, 5 dkg mazsola, / én aszalt vörös áfonyát használtam/ 5 dkg aprított dió.

Elkészítése:

  A három tojásfehérjét kemény habbá vertem, tojássárgáját a cukorral kikevertem. Hozzáadtam a kakaóport, diót, vörös áfonyát, a felvert tojásfehérjét, és végül a lisztet is belekevertem.

  Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöttem a masszát, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 - 35 perc alatt megsütöttem. Porcukorral lehet díszíteni.

Forrás: Süteményes könyv

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése