Hozzávalók:
10 dkg kristálycukor, 3 tojás, 15 dkg finomliszt, 2-3 dkg kakaópor, 5 dkg mazsola, / én aszalt vörös áfonyát használtam/ 5 dkg aprított dió.
Elkészítése:
A három tojásfehérjét kemény habbá vertem, tojássárgáját a cukorral kikevertem. Hozzáadtam a kakaóport, diót, vörös áfonyát, a felvert tojásfehérjét, és végül a lisztet is belekevertem.
Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöttem a masszát, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 - 35 perc alatt megsütöttem. Porcukorral lehet díszíteni.
Forrás: Süteményes könyv
10 dkg kristálycukor, 3 tojás, 15 dkg finomliszt, 2-3 dkg kakaópor, 5 dkg mazsola, / én aszalt vörös áfonyát használtam/ 5 dkg aprított dió.
Elkészítése:
A három tojásfehérjét kemény habbá vertem, tojássárgáját a cukorral kikevertem. Hozzáadtam a kakaóport, diót, vörös áfonyát, a felvert tojásfehérjét, és végül a lisztet is belekevertem.
Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöttem a masszát, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 - 35 perc alatt megsütöttem. Porcukorral lehet díszíteni.
Forrás: Süteményes könyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése