2015. február 3., kedd

Lili kifli

Hozzávalók:

a tésztához:  25 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, fél csomag sütőpor.
Lekvár a töltéshez.
Porcukor, vaníliás cukor a kiflik behempergetéséhez.

Elkészítése:

  A lisztet, margarint, / én most vaníliás margarint használtam/ túrót összegyúrtam.
   Lisztezett felületen kinyújtottam a tésztát, először négyzetekre vágtam ki, majd háromszögekké.
   Baracklekvárral megtöltöttem őket, és kifli formára hajtogattam.

  Sütőpapírral bélelt tepsire raktam a kifliket, és előmelegített sütőben,  közepes hőmérsékleten, kb. 5 percig sütöttem egy tepsit. Két tepsire való sült ki összesen.
  Még melegen vaníliás porcukorba forgattam őket.

 Forrás: régi süteményes könyvem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése