Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, fél csomag sütőpor.
Lekvár a töltéshez.
Porcukor, vaníliás cukor a kiflik behempergetéséhez.
Elkészítése:
A lisztet, margarint, / én most vaníliás margarint használtam/ túrót összegyúrtam.
Lisztezett felületen kinyújtottam a tésztát, először négyzetekre vágtam ki, majd háromszögekké.
Baracklekvárral megtöltöttem őket, és kifli formára hajtogattam.
Sütőpapírral bélelt tepsire raktam a kifliket, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, kb. 5 percig sütöttem egy tepsit. Két tepsire való sült ki összesen.
Még melegen vaníliás porcukorba forgattam őket.
Forrás: régi süteményes könyvem.
a tésztához: 25 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, fél csomag sütőpor.
Lekvár a töltéshez.
Porcukor, vaníliás cukor a kiflik behempergetéséhez.
Elkészítése:
A lisztet, margarint, / én most vaníliás margarint használtam/ túrót összegyúrtam.
Lisztezett felületen kinyújtottam a tésztát, először négyzetekre vágtam ki, majd háromszögekké.
Baracklekvárral megtöltöttem őket, és kifli formára hajtogattam.
Sütőpapírral bélelt tepsire raktam a kifliket, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, kb. 5 percig sütöttem egy tepsit. Két tepsire való sült ki összesen.
Még melegen vaníliás porcukorba forgattam őket.
Forrás: régi süteményes könyvem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése