Hozzávalók:
35 dkg finomliszt, 5 dkg vaj, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 teáskanál só, 7 g szárított élesztő, 7 db virsli, 1 tojás a lekenéshez, reszelt trappista sajt a tetejére.
Elkészítése:
A lisztet elkevertem az élesztővel, és a sóval. hozzákevertem az olvasztott vajat, a joghurtot, és annyi vizet hogy lágy kenyértésztát kaptam. Alaposan összegyúrtam, 5 percig dagasztottam, majd duplájára kelesztettem, kb. 45 per alatt.
Mikor megkelt 14 részre osztottam a tésztát. Gömböket formáltam belőle, 1 cm vastagra kinyújtottam, rájuk helyeztem 1-1 félbevágott virslit, majd feltekertem.
Egymástól távol sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyeztem a töltött kifliket.
Megkentem a felvert tojással, és a reszelt sajttal megszórtam. A 230 fokra előmelegített sütőben 30- 35 perc alatt készre sütöttem.
35 dkg finomliszt, 5 dkg vaj, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 teáskanál só, 7 g szárított élesztő, 7 db virsli, 1 tojás a lekenéshez, reszelt trappista sajt a tetejére.
Elkészítése:
A lisztet elkevertem az élesztővel, és a sóval. hozzákevertem az olvasztott vajat, a joghurtot, és annyi vizet hogy lágy kenyértésztát kaptam. Alaposan összegyúrtam, 5 percig dagasztottam, majd duplájára kelesztettem, kb. 45 per alatt.
Mikor megkelt 14 részre osztottam a tésztát. Gömböket formáltam belőle, 1 cm vastagra kinyújtottam, rájuk helyeztem 1-1 félbevágott virslit, majd feltekertem.
Egymástól távol sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyeztem a töltött kifliket.
Megkentem a felvert tojással, és a reszelt sajttal megszórtam. A 230 fokra előmelegített sütőben 30- 35 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése