Hozzávalók:
a tésztához:
1 tojás, 12 dkg kefir, 6 dkg olaj, 1 teáskanál sütőpor, 25 - 30 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál só.
a belsejébe: 4 db virsli- félbevágva, mustár, ketchup.
a tetejére: 1 tojás felverve, reszelt sajt.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, 25 dkg liszttel kezdtem, és még közben adtam hozzá pár dekát.
A közepesnél kissé lágyabb tésztát kaptam.
Nyújtódeszkán téglalap alakúra kinyújtottam, kb. kissujjnyi vastagságúra.
Eredetileg nyolc darab téglalap alakúra kell vágni, de én több darabra vágtam.
Egy részét mustárral kentem meg, a többit ketchuppal. A fél virsliket ráraktam a tészta darabokra, összehajtottam, a széleket összenyomkodtam.
A maradék tésztadarabokra sonkát tettem, és szintén összehajtogattam.
A tetejüket felvert tojással lekentem, és reszelt sajttal megszórtam.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam a tésztadarabokat, és előmelegített sütőben kb. 190 fokon 20- 25 perc alatt kisültek.
Forrás:
www.chefviki.hu
a tésztához:
1 tojás, 12 dkg kefir, 6 dkg olaj, 1 teáskanál sütőpor, 25 - 30 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál só.
a belsejébe: 4 db virsli- félbevágva, mustár, ketchup.
a tetejére: 1 tojás felverve, reszelt sajt.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, 25 dkg liszttel kezdtem, és még közben adtam hozzá pár dekát.
A közepesnél kissé lágyabb tésztát kaptam.
Nyújtódeszkán téglalap alakúra kinyújtottam, kb. kissujjnyi vastagságúra.
Eredetileg nyolc darab téglalap alakúra kell vágni, de én több darabra vágtam.
Egy részét mustárral kentem meg, a többit ketchuppal. A fél virsliket ráraktam a tészta darabokra, összehajtottam, a széleket összenyomkodtam.
A maradék tésztadarabokra sonkát tettem, és szintén összehajtogattam.
A tetejüket felvert tojással lekentem, és reszelt sajttal megszórtam.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam a tésztadarabokat, és előmelegített sütőben kb. 190 fokon 20- 25 perc alatt kisültek.
Forrás:
www.chefviki.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése