Hozzávalók:
15 dkg zabpehely, 12 dkg őrölt mogyoró, 6 dkg étcsokoládé, 6 dkg aszalt áfonya, 8 dkg xukor, 12 dkg vaj, 1 tojás, 1 zacskó vaniliás cukor, fél teáskanál fahéj, csipet só.
Elkészítése:
A zabpelyhet egy serpenyőben kissé megpirítottam, hagytam kicsit hűlni.
A puha vajat a xukorral, a vaniliás cukorral ,kézi mixerrel habosra kevertem, majd hozzáadtam a tojást. Kicsit még kevertem, végül a zabpelyhet, a mogyorót, az áfonyát, és a darabolt étcsokit is belekevertem.
Kb. diónyi gombocókat formáztam a masszából, majd a tenyeremmel ellapogattam.
Sütőpapírral fedett sütőtepsire helyeztem őket, és közepes hőfokon kb, 10 perc alatt kisültek.
Ez az adag 2 tepsire elegendő, azaz 40 db keksz készült belőle.
Forrás: Szemiramisz
15 dkg zabpehely, 12 dkg őrölt mogyoró, 6 dkg étcsokoládé, 6 dkg aszalt áfonya, 8 dkg xukor, 12 dkg vaj, 1 tojás, 1 zacskó vaniliás cukor, fél teáskanál fahéj, csipet só.
Elkészítése:
A zabpelyhet egy serpenyőben kissé megpirítottam, hagytam kicsit hűlni.
A puha vajat a xukorral, a vaniliás cukorral ,kézi mixerrel habosra kevertem, majd hozzáadtam a tojást. Kicsit még kevertem, végül a zabpelyhet, a mogyorót, az áfonyát, és a darabolt étcsokit is belekevertem.
Kb. diónyi gombocókat formáztam a masszából, majd a tenyeremmel ellapogattam.
Sütőpapírral fedett sütőtepsire helyeztem őket, és közepes hőfokon kb, 10 perc alatt kisültek.
Ez az adag 2 tepsire elegendő, azaz 40 db keksz készült belőle.
Forrás: Szemiramisz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése