Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 2 csipet só, 3 dkg kristálycukor, 1 tojássárgája, 1, 5 dl tej, 3 dkg olvasztott vaj,
1, 8 dkg élesztő.
Töltelék : 6 dkg étcsokoládé, szilvalekvár.
Tetejére: 1 tojás, szeletelt mandula.
Elkészítése:
A tejet langyosra melegítettem 1 teáskanál cukorral, belemorzsoltam az élesztőt, és 2-3 perc alatt felfuttattam.
Egy nagyobb tálba öntöttem a lisztet, cukrot, sót, a tojásokat, és a felfuttatott élesztőt.
Elkezdtem dagasztani, és pár perc után a vajat is hozzágyúrtam.
Kellően rugalmas tésztává dagasztottam, és 40 percig kelni hagytam.
A megkelt tésztát kinyújtottam, kb. 35 - 40 cm széles téglalap alakúra.
Három csíkra vágtam a tésztalapot és mindegyik csík szélére raktam szilvalekvárt, rá pár kocka csokikockát tettem. Az egyik szélét a másikra ráhajtottam, és szorosan lenyomkodtam.
Az így kapott három töltött csíkot összefontam, és a két végét összezártam.
A fonatot sütőpapírral bélelt tepsire fektettem , tojással lekentem, szeletelt mandulával megszórtam. Hideg sütőben kezdtem sütni, hogy addig is keljen a tészta, majd közepes hőfokon kb. 25 perc alatt szép pirosra megsütöttem.
Legközelebb több csokival fogom elkészíteni.
Ötlet: Limara
25 dkg finomliszt, 2 csipet só, 3 dkg kristálycukor, 1 tojássárgája, 1, 5 dl tej, 3 dkg olvasztott vaj,
1, 8 dkg élesztő.
Töltelék : 6 dkg étcsokoládé, szilvalekvár.
Tetejére: 1 tojás, szeletelt mandula.
Elkészítése:
A tejet langyosra melegítettem 1 teáskanál cukorral, belemorzsoltam az élesztőt, és 2-3 perc alatt felfuttattam.
Egy nagyobb tálba öntöttem a lisztet, cukrot, sót, a tojásokat, és a felfuttatott élesztőt.
Elkezdtem dagasztani, és pár perc után a vajat is hozzágyúrtam.
Kellően rugalmas tésztává dagasztottam, és 40 percig kelni hagytam.
A megkelt tésztát kinyújtottam, kb. 35 - 40 cm széles téglalap alakúra.
Három csíkra vágtam a tésztalapot és mindegyik csík szélére raktam szilvalekvárt, rá pár kocka csokikockát tettem. Az egyik szélét a másikra ráhajtottam, és szorosan lenyomkodtam.
Az így kapott három töltött csíkot összefontam, és a két végét összezártam.
A fonatot sütőpapírral bélelt tepsire fektettem , tojással lekentem, szeletelt mandulával megszórtam. Hideg sütőben kezdtem sütni, hogy addig is keljen a tészta, majd közepes hőfokon kb. 25 perc alatt szép pirosra megsütöttem.
Legközelebb több csokival fogom elkészíteni.
Ötlet: Limara
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése