2014. július 24., csütörtök

Meggyes diós

Hozzávalók:

  12 dkg vaj, 6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaniliás cukor, 12 dkg darált dió, 5 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1/2 kg meggy.


Elkészítése:

  Először a meggyet megmostam , kimagoztam.
  A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem.
  A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral,  és a puha vajjal jól kikevertem.
  Hozzáadtam a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, a tojáshabot, és végül a meggyet.
  Sütőpapírral bélelt 33 x 20 cm- s tepsibe öntöttem a masszát, és 30- 35 perc alatt közepes hőmérsékleten megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése