2014. június 19., csütörtök

Ribizlis- kakaós morzsasüti

Hozzávalók:

   20 dkg ribizli,  / de lehet meggy, szilva is / 2 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál darált háztartási keksz, csipet fahéj.
a morzsához: 3,5 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg finomliszt, 1 csapott evőkanál kakaópor.

Elkészítése:

   Mivel most fagyasztott ribizlit használtam félig hagytam felolvadni, elkevertem a cukorral, a darált kekszel, fahéjjal.

Egy 20 x 20 cm- es hőálló edényt kivajaztam, / de kis tálkákat is lehet használni / és beleöntöttem a keveréket.
A morzsához a vajat megolvasztottam, majd belekevertem a többi hozzávalót - igy morzsás állagot kaptam. A morzsát a ribizli tetejére halmoztam, és közepes hőfokon 10 - 12 perc alatt megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése