Névnapomra készítettem el ezt a finom, könnyű tortát.
Hozzávalók:
a piskótához: 3 tojás,
6 dkg kristálycukor,
9 dkg finomliszt,
2 dkg kakaópor,
1 teáskanál sütőpor,
4 dkg vaj olvasztva.
az áfonyahabhoz: 10 dkg áfonya / -de készíthetjük ribizlivel, szederrel is./
+ 5 dkg a díszítéshez,
15 dkg áfonyás joghurt ,/ jogobella/
5 dkg porcukor,
2 dl tejszín habbá verve,
háromnegyed zacskó zselatin fix.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítettem.
Tehát: a három tojásfehérjét kemény habbá vertem , a tojássárgáját kikevertem a cukorral. A sütőport, és a kakaóport a liszttel elkeverve adtam a tésztéhoz ,majd a tojáshabot is hozzákevertem, az olvasztott vajat, utoljára csurgattam bele.
Egy 20 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntöttem, és előmelegített sütőben kb. 160 fokon 10-12 perc alatt megsütöttem.
A habhoz az áfonyát a joghurttal, porcukorral leturmixoltam , majd a felvert tejszínhabbal összeforgattam. Utoljára a háromnegyed zacskó zselatin fixet is belekevertem, végül a krémet rákentem a már kihűlt piskótalapra, / de persze a piskótalapot benne hagytam a formába, hogy ne essen szét a krém./ Két órát a hűtőben dermsztettem, a tetejére áfonyát szórtam díszítésképpen.
Ötlet: Nők Lapja Konyha
Hozzávalók:
a piskótához: 3 tojás,
6 dkg kristálycukor,
9 dkg finomliszt,
2 dkg kakaópor,
1 teáskanál sütőpor,
4 dkg vaj olvasztva.
az áfonyahabhoz: 10 dkg áfonya / -de készíthetjük ribizlivel, szederrel is./
+ 5 dkg a díszítéshez,
15 dkg áfonyás joghurt ,/ jogobella/
5 dkg porcukor,
2 dl tejszín habbá verve,
háromnegyed zacskó zselatin fix.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítettem.
Tehát: a három tojásfehérjét kemény habbá vertem , a tojássárgáját kikevertem a cukorral. A sütőport, és a kakaóport a liszttel elkeverve adtam a tésztéhoz ,majd a tojáshabot is hozzákevertem, az olvasztott vajat, utoljára csurgattam bele.
Egy 20 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntöttem, és előmelegített sütőben kb. 160 fokon 10-12 perc alatt megsütöttem.
A habhoz az áfonyát a joghurttal, porcukorral leturmixoltam , majd a felvert tejszínhabbal összeforgattam. Utoljára a háromnegyed zacskó zselatin fixet is belekevertem, végül a krémet rákentem a már kihűlt piskótalapra, / de persze a piskótalapot benne hagytam a formába, hogy ne essen szét a krém./ Két órát a hűtőben dermsztettem, a tetejére áfonyát szórtam díszítésképpen.
Ötlet: Nők Lapja Konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése