Ezt a sütit/ több éve/ anyám szokta sütni,ideje volt már nekem is megsütni . Nagyon egyszerű , és finom, mindenki szereti, főleg én.
Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg finomliszt, 10 dkg kristálycukor, fél csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 1 tojás.
a tetejére:
sárgabaracklekvár- kb. 10 evőkanál, 4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál tejföl.
Elkészítés:
a tésztához valókat összegyúrom, az egynegyed részét sütőpapírral fedett 20 x 33 cm-es tepsibe rakom, kézzel kicsit eligazgatom, hogy az oldalaira is kerüljön egy kis tészta. Baracklekvárral megkenem, és ráöntöm az elkészített kókuszos tölteléket.
Ehhez a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzákeverem a kókuszreszeléket, és a 2 evőkanál tejfölt. A tojássárgákat a cukorral kikeverem, a kókuszos masszához keverem, majd a lekváros tésztára kenem.
A megmaradt tésztából kis rudakat sodrok, és a tésztát berácsozom velük.
Előmelegített sütőben kisebb hőmérsékleten kb. 50 perc alatt megsütöm.
Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg finomliszt, 10 dkg kristálycukor, fél csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 1 tojás.
a tetejére:
sárgabaracklekvár- kb. 10 evőkanál, 4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál tejföl.
Elkészítés:
a tésztához valókat összegyúrom, az egynegyed részét sütőpapírral fedett 20 x 33 cm-es tepsibe rakom, kézzel kicsit eligazgatom, hogy az oldalaira is kerüljön egy kis tészta. Baracklekvárral megkenem, és ráöntöm az elkészített kókuszos tölteléket.
Ehhez a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzákeverem a kókuszreszeléket, és a 2 evőkanál tejfölt. A tojássárgákat a cukorral kikeverem, a kókuszos masszához keverem, majd a lekváros tésztára kenem.
A megmaradt tésztából kis rudakat sodrok, és a tésztát berácsozom velük.
Előmelegített sütőben kisebb hőmérsékleten kb. 50 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése