Hozzávalók:
15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál fahéj, 3 nagyobb alma, vagy 4 kisebb,
3 tojás, 5 dkg darált dió, 15 dkg liszt, 1csipet só, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál citromlé.
a díszítéshez: tetszés szerint pár evőkanál darált dió, porcukor.
Elkészítése:
Az almát megmostam, megpucoltam, és kisebb darabokra vágtam. A citromlével meglocsoltam, és a fahéjjal megszórtam.
A tojásokat felhabosítottam a cukorral, vaníliáscukorral. A száraz hozzávalókat összevegyítettem, és fakanállal a tojásos masszához kevertem. Végül az almát is beledolgoztam a tésztába.
Egy kuglófformát kivajaztam, liszteztem, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt megsült.
Mikor kihűlt darált dióval és porcukorral díszítettem, majd szeleteltem.
Forrás: Femina.hu
15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál fahéj, 3 nagyobb alma, vagy 4 kisebb,
3 tojás, 5 dkg darált dió, 15 dkg liszt, 1csipet só, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál citromlé.
a díszítéshez: tetszés szerint pár evőkanál darált dió, porcukor.
Elkészítése:
Az almát megmostam, megpucoltam, és kisebb darabokra vágtam. A citromlével meglocsoltam, és a fahéjjal megszórtam.
A tojásokat felhabosítottam a cukorral, vaníliáscukorral. A száraz hozzávalókat összevegyítettem, és fakanállal a tojásos masszához kevertem. Végül az almát is beledolgoztam a tésztába.
Egy kuglófformát kivajaztam, liszteztem, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt megsült.
Mikor kihűlt darált dióval és porcukorral díszítettem, majd szeleteltem.
Forrás: Femina.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése