Hozzávalók:
20 dkg fehér tönkölyliszt, / vagy sima fehérliszt / fél zacskó sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, csipet só, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 db tojás, 3 db érett banán, 12 dkg vaj, 6 dkg nádcukor,/ vagy sima cukor/ 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál rumaroma, 2 maréknyi aszalt szilva, datolya vegyesen/ de lehet bármilyen más aszalt gyümölccsel készíteni/ 3 maroknyi dió/ vagy mogyoró/.
Elkészítése:
Az aszalt szilvát, datolyát, diót durvára vágtam.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónátot, sót, mézes fűszerkeveréket egy tálba szitáltam.
A banánt egy tálban villával összenyomkodtam, hozzáadtam a szoba hőmérsékletű vajat, cukrot, vaníliáscukrot, rumaromát. Kézi mixer segíségével elkezdtem kikeverni, és az egyesével hozzáadott tojásokkal még egy kicsit tovább kevertem.
Hozzáadagoltam a lisztes keveréket, és végül az aszalványokat, a diót is fakanállal belekevertem.
Egy őzgerinc sütőformába sütőpapírt helyeztem, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 1 órán át sült.
Tálaláskor porcukorral hintettem meg.
Forrás:https://mediterran.cafeblog.hu/2019/01/16/kicsik-nagyok-kedvence-vorosafonyas-kesudios-banankenyer/
20 dkg fehér tönkölyliszt, / vagy sima fehérliszt / fél zacskó sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, csipet só, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 db tojás, 3 db érett banán, 12 dkg vaj, 6 dkg nádcukor,/ vagy sima cukor/ 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál rumaroma, 2 maréknyi aszalt szilva, datolya vegyesen/ de lehet bármilyen más aszalt gyümölccsel készíteni/ 3 maroknyi dió/ vagy mogyoró/.
Elkészítése:
Az aszalt szilvát, datolyát, diót durvára vágtam.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónátot, sót, mézes fűszerkeveréket egy tálba szitáltam.
A banánt egy tálban villával összenyomkodtam, hozzáadtam a szoba hőmérsékletű vajat, cukrot, vaníliáscukrot, rumaromát. Kézi mixer segíségével elkezdtem kikeverni, és az egyesével hozzáadott tojásokkal még egy kicsit tovább kevertem.
Hozzáadagoltam a lisztes keveréket, és végül az aszalványokat, a diót is fakanállal belekevertem.
Egy őzgerinc sütőformába sütőpapírt helyeztem, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 1 órán át sült.
Tálaláskor porcukorral hintettem meg.
Forrás:https://mediterran.cafeblog.hu/2019/01/16/kicsik-nagyok-kedvence-vorosafonyas-kesudios-banankenyer/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése