Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg búzaliszt, 12, 5 dkg vaj vagy margarin, 7 dkg virágméz, 1 dl tej, fél kávéskanál szódabikarbóna.
a töltelékhez: 25 dkg gesztenyepüré, 7 dkg nádcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál rum aroma, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 kávéskanál vanília aroma.
a locsoláshoz: 80 ml tej, 2 dkg vaj vagy margarin.
Elkészítése:
A liszthez hozzáadtam a vajat , mézet, szódabikarbónátot, és a tejet. Jól összegyúrtam, majd beraktam a hűtőbe egy fél órára.
A gesztenyemasszát lereszeltem, hozzáadtam a vanília aromát, rumot, a nádcukrot, fahéjat, és az olvasztott vajat, jól összekevertem.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtottam, megkentem a gesztenyemasszával.
Feltekertem, és 1 cm-s szeleteket vágtam belőle.
A sütő aljába egy kis lábosba vizet tettem.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre tettem az első adagot, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt kisütöttem, de a 17 perc környékén meglocsoltam a meleg tejben elkevert olvasztott vajjal. Utána a másik adagot is ugyanigy megsütöttem.
Forrás: Cookpad.
a tésztához: 25 dkg búzaliszt, 12, 5 dkg vaj vagy margarin, 7 dkg virágméz, 1 dl tej, fél kávéskanál szódabikarbóna.
a töltelékhez: 25 dkg gesztenyepüré, 7 dkg nádcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál rum aroma, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 kávéskanál vanília aroma.
a locsoláshoz: 80 ml tej, 2 dkg vaj vagy margarin.
Elkészítése:
A liszthez hozzáadtam a vajat , mézet, szódabikarbónátot, és a tejet. Jól összegyúrtam, majd beraktam a hűtőbe egy fél órára.
A gesztenyemasszát lereszeltem, hozzáadtam a vanília aromát, rumot, a nádcukrot, fahéjat, és az olvasztott vajat, jól összekevertem.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtottam, megkentem a gesztenyemasszával.
Feltekertem, és 1 cm-s szeleteket vágtam belőle.
A sütő aljába egy kis lábosba vizet tettem.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre tettem az első adagot, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt kisütöttem, de a 17 perc környékén meglocsoltam a meleg tejben elkevert olvasztott vajjal. Utána a másik adagot is ugyanigy megsütöttem.
Forrás: Cookpad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése