2018. augusztus 18., szombat

Szedres - barackos pite barna cukormázzal

Hozzávalók:

  35 dkg süteményliszt, 1 zacskó sütőpor, 15 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliáscukor, 4 tojás,
  130 ml étolaj, 300 ml joghurt, 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tej, 2 nagyobb őszibarack,
   20 dkg szeder./ Persze tetszőlegesen lehet variálni a gyümölcsöket ki milyet szeret./

Elkészítése:

  Robotgéppel habosra kevertem a tojásokat a cukorral, vaníliáscukorral, majd belekevertem az olajat.
  Óvatosan beleforgattam a sütőporos lisztet, és a joghurtot felváltva.
  Egy sütőpapírral kibélelt 35 x 24 cm-s tepsibe öntöttem a massza felét, és elegyengettem.
  A másik felébe belekevertem a kakaóport, és a tejet. Ezt a világos rétegre öntöttem, villával párszor belekanyarítottam.
 Az előzöleg mosott, hámozott, darabolt gyümölcsöket rászórtam, majd meghintettem a barna cukorral.

 Előmelegített 170 fokos sütőben légkeverésen 35 perc alatt megsütöttem.
 Kihűlés után szeleteltem fel.

Forrás: http://barbikonyhaja.blogspot.com/2018/06/afonyas-sargabarackos-pite-barna-cukor.html






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése