Hozzávalók:
a tésztához: 6 db tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg kókuszreszelék.
a tetejére: 1 tasak tejszínhabpotló por, 1, 5 dl tej, 3 dkg porcukor, 1 dkg zselatínfix, 25 dkg málna.
a díszítéshez: 2 evőkanál kókuszreszelék.
Elkészítése:
A tojásfehérjét keményre felvertem, és apránként hozzáadtam a porcukrot.
A többi hozzávalót egy tálban összevegyítettem, azután kisebb adagokban hozzáforgattam a cukros fehérjehabhoz.
Egy 20 x 30 cm-s sütőpapírral kibélelt tepsibe simítottam a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem.
A krémhez a tejszínhabport a tejjel keményre felvertem, belekevertem a porcukrot, majd a málnát, és végül a zselatinfixet.
Amikor kihűlt a tészta a krémet rákentem, majd megszórtam kókuszreszelékkel.
Pár órára hűtőbe raktam dermedni, utána szeleteltem.
Forrás: Cookpad - Csiba Erika receptje.
a tésztához: 6 db tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg kókuszreszelék.
a tetejére: 1 tasak tejszínhabpotló por, 1, 5 dl tej, 3 dkg porcukor, 1 dkg zselatínfix, 25 dkg málna.
a díszítéshez: 2 evőkanál kókuszreszelék.
Elkészítése:
A tojásfehérjét keményre felvertem, és apránként hozzáadtam a porcukrot.
A többi hozzávalót egy tálban összevegyítettem, azután kisebb adagokban hozzáforgattam a cukros fehérjehabhoz.
Egy 20 x 30 cm-s sütőpapírral kibélelt tepsibe simítottam a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem.
A krémhez a tejszínhabport a tejjel keményre felvertem, belekevertem a porcukrot, majd a málnát, és végül a zselatinfixet.
Amikor kihűlt a tészta a krémet rákentem, majd megszórtam kókuszreszelékkel.
Pár órára hűtőbe raktam dermedni, utána szeleteltem.
Forrás: Cookpad - Csiba Erika receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése