Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg vaj, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg nádcukor, 4 tojás, 18 dkg rétesliszt, 2 dkg kakaópor, 1 evőkanál vaníliaaroma, csipet só.
a krémhez:
Elkészítése:
25 dkg mascarpone, 1 tojás, 3 dkg porcukor, 1 teáskanál vanília aroma, 10 dkg málna.
Elkészítése:
A vajat és a felaprított étcsokoládét összeolvasztottam.
A tojásokat fehéredésig kevertem a nádcukorral, vaníliaaromával.
A csokoládés vajat a keverékhez adtam, hozzákevertem a sót, lisztet, kakaóport.
A masszát sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm-s tepsibe simítottam.
A krémsajtot kikevertem a tojással porcukorral, aromával, majd elegyengettem a csokoládés tészta tetején úgy, hogy néhol kissé beledolgoztam.
A málna szemeket is belenyomkodtam, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. / Addig süssük amíg remegős lesz, de már nem folyós./
Forrás: Nagyititka.hu
a tésztához: 20 dkg vaj, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg nádcukor, 4 tojás, 18 dkg rétesliszt, 2 dkg kakaópor, 1 evőkanál vaníliaaroma, csipet só.
a krémhez:
Elkészítése:
25 dkg mascarpone, 1 tojás, 3 dkg porcukor, 1 teáskanál vanília aroma, 10 dkg málna.
Elkészítése:
A vajat és a felaprított étcsokoládét összeolvasztottam.
A tojásokat fehéredésig kevertem a nádcukorral, vaníliaaromával.
A csokoládés vajat a keverékhez adtam, hozzákevertem a sót, lisztet, kakaóport.
A masszát sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm-s tepsibe simítottam.
A krémsajtot kikevertem a tojással porcukorral, aromával, majd elegyengettem a csokoládés tészta tetején úgy, hogy néhol kissé beledolgoztam.
A málna szemeket is belenyomkodtam, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. / Addig süssük amíg remegős lesz, de már nem folyós./
Forrás: Nagyititka.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése