Hozzávalók:
10 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 10 dkg nádcukor, fél csomag sütőpor, 1 késhegyni szódabikarbóna, 2 tojás, 70 ml étolaj, 2, 2 dl tejföl, fél vagy egy citrom reszelt héja, 25 dkg eper.
Elkészítése:
A lisztet, a darát egy tálba öntöttem, belekevertem a sütőport, szódabikarbónátot.
A tojásokat kikevertem a nádcukorral, hozzáadtam a reszelt citromhéjat, majd hozzákevertem az étolajat, és a tejfölt is. Végül a lisztes keveréket vegyitettem el benne. / Aki szeretné a citrom levét is hozzáadhatja./
20 x 25 cm-s tepsibe sütőpapírt tettem, és beleöntöttem a masszát, a tetéjét kiraktam eperrel.
175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 18 - 20 perc kisült.
Porcukorral díszítettem a tetejét.
Forrás: http://sherpakonyhaja.blogspot.hu/2018/05/epres-grizes-citromos-pite.html
10 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 10 dkg nádcukor, fél csomag sütőpor, 1 késhegyni szódabikarbóna, 2 tojás, 70 ml étolaj, 2, 2 dl tejföl, fél vagy egy citrom reszelt héja, 25 dkg eper.
Elkészítése:
A lisztet, a darát egy tálba öntöttem, belekevertem a sütőport, szódabikarbónátot.
A tojásokat kikevertem a nádcukorral, hozzáadtam a reszelt citromhéjat, majd hozzákevertem az étolajat, és a tejfölt is. Végül a lisztes keveréket vegyitettem el benne. / Aki szeretné a citrom levét is hozzáadhatja./
20 x 25 cm-s tepsibe sütőpapírt tettem, és beleöntöttem a masszát, a tetéjét kiraktam eperrel.
175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 18 - 20 perc kisült.
Porcukorral díszítettem a tetejét.
Forrás: http://sherpakonyhaja.blogspot.hu/2018/05/epres-grizes-citromos-pite.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése