Hozzávalók:
a tésztához:
60 dkg liszt, 30 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 teáskanál fahéj, 2 tojás.
a töltelékhez:
15 dkg hámozott reszelt alma, 1,5 dl víz, 5 dkg cukor, 2,5 dkg étkezési keményítő, fél citrom leve,
1 kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
A tésztához elmorzsoltam a lisztet, a fahéjat, a porcukrot, és a vajat, majd a tojást hozzáadva sima tésztává gyúrtam. A cipót fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tettem.
A töltelékhez a reszelt almát összeforraltam 1 dl vízzel, a fahéjjal, a cukorral, a citrom levével, majd besűrítettem a fél dl vízben elkevert keményítővel. Kihűtöttem, az a jó ha hideg a töltelék akkor könnyebb tölteni.
A tésztából diónyi golyókat készítettem, az ujjaimmal üreget formáltam, és abba fél teáskanálnyi tölteléket tettem, majd beburkoltam a tésztával.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre helyeztem 23 db golyót, a tenyeremmel kissé meglapítottam, ügyelve arra, hogy a töltelék ne folyjon ki.
170 fokra előmelegített sütőben 16 - 18 perc alatt kisütöttem az első tepsivel, utána a maradék
23 db sült ki. Tálalás előtt megszórtam porcukorral.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2015-s decemberi száma.
a tésztához:
60 dkg liszt, 30 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 teáskanál fahéj, 2 tojás.
a töltelékhez:
15 dkg hámozott reszelt alma, 1,5 dl víz, 5 dkg cukor, 2,5 dkg étkezési keményítő, fél citrom leve,
1 kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
A tésztához elmorzsoltam a lisztet, a fahéjat, a porcukrot, és a vajat, majd a tojást hozzáadva sima tésztává gyúrtam. A cipót fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tettem.
A töltelékhez a reszelt almát összeforraltam 1 dl vízzel, a fahéjjal, a cukorral, a citrom levével, majd besűrítettem a fél dl vízben elkevert keményítővel. Kihűtöttem, az a jó ha hideg a töltelék akkor könnyebb tölteni.
A tésztából diónyi golyókat készítettem, az ujjaimmal üreget formáltam, és abba fél teáskanálnyi tölteléket tettem, majd beburkoltam a tésztával.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre helyeztem 23 db golyót, a tenyeremmel kissé meglapítottam, ügyelve arra, hogy a töltelék ne folyjon ki.
170 fokra előmelegített sütőben 16 - 18 perc alatt kisütöttem az első tepsivel, utána a maradék
23 db sült ki. Tálalás előtt megszórtam porcukorral.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2015-s decemberi száma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése