Hozzávalók:
a tésztához: 8 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 17, 5 dkg finomliszt, 1 tojás, csipet só.
a töltelékhez: 25 dkg mag nélkül mért datolya, fél narancs leve, fél kávéskanál fahéj.
a tetejére: fél teáskanál méz, fél kávéskanál fahéj, pici víz.
Elkészítése: a töltelékhez a datolyát egy tálba tettem, meglocsoltam narancslével, és 30 percet pihentettem. Ezután késes aprítógépben a fahéjjal krémesre daráltam.
A tésztához a vajat a cukorral habosra kikevertem, hozzáadtam a tojást tovább kevertem, és végül beledolgoztam a lisztet.
A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtottam,
A téglalapok közepén, hosszában elosztottam a tölteléket, majd a tésztát ráhajtva hengert formáltam belőle. Éles késsel 2- 3 cm-s darabokra vágtam fel. melyeket sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam. / Épp annyi mennyiség lett, hogy ráfért a tepsire./
A tetejüket lekentem a méz, fahéj, víz keverékével.
175 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült.
Forrás: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/search/label/narancs?updated-max=2016-03-14T08:39:00%2B01:00&max-results=20&start=5&by-date=false
a tésztához: 8 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 17, 5 dkg finomliszt, 1 tojás, csipet só.
a töltelékhez: 25 dkg mag nélkül mért datolya, fél narancs leve, fél kávéskanál fahéj.
a tetejére: fél teáskanál méz, fél kávéskanál fahéj, pici víz.
Elkészítése: a töltelékhez a datolyát egy tálba tettem, meglocsoltam narancslével, és 30 percet pihentettem. Ezután késes aprítógépben a fahéjjal krémesre daráltam.
A tésztához a vajat a cukorral habosra kikevertem, hozzáadtam a tojást tovább kevertem, és végül beledolgoztam a lisztet.
A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtottam,
A téglalapok közepén, hosszában elosztottam a tölteléket, majd a tésztát ráhajtva hengert formáltam belőle. Éles késsel 2- 3 cm-s darabokra vágtam fel. melyeket sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam. / Épp annyi mennyiség lett, hogy ráfért a tepsire./
A tetejüket lekentem a méz, fahéj, víz keverékével.
175 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült.
Forrás: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/search/label/narancs?updated-max=2016-03-14T08:39:00%2B01:00&max-results=20&start=5&by-date=false
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése