Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg finomliszt, csipet só, 15 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 3 tojássárgája.
a töltelékhez: 3 tojásfehérje, 3 kanál porcukor, 10 dkg darált mák, 45 dkg meggy, / most fagyasztott, és kiolvasztott/ 1 kis üveg meggylekvár, vagy eperlekvár.
a tetejére 1 tojás felverve.
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben egy kávéskanál cukorral, és egy pici liszttel felfuttattam.
A liszthez hozzáadtam az olvasztott vajat, és egy csipet sót.
Beletettem a tojások sárgáját, a cukrot, és beleöntöttem a felfutott élesztőt.
Összegyúrtam, / elég lágy lesz a tészta, nem kell megijedni, a kinyújtáskor egy kis liszt hozzáadásával lehet kezelhetővé tenni/, majd három részre osztottam.
Lisztezett felületen az elsőt téglalap alakúra kinyújtottam, és a két hosszanti részét megkentem lekvárral, majd a két szélét két sorban kiraktam a meggy szemekkel.
Két oldalról feltekertem, a közepét üresen hagytam.
Közben a tojásfehérjét habbá vertem beletettem a cukrot, a mákot.
Az üresen hagyott részbe belekanalaztam a mákos tölteléket.
Sütőpapírral bélelt tepsire óvatosan átemeltem, a másik két cipócskát is ugyanígy elkészítettem.
A tetejüket lekentem a felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 25 - 30 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Porcukorral lehet díszíteni a tetejét.
Forrás: Cookpad - Törzsök Éva receptje alapján.
a tésztához: 30 dkg finomliszt, csipet só, 15 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 3 tojássárgája.
a töltelékhez: 3 tojásfehérje, 3 kanál porcukor, 10 dkg darált mák, 45 dkg meggy, / most fagyasztott, és kiolvasztott/ 1 kis üveg meggylekvár, vagy eperlekvár.
a tetejére 1 tojás felverve.
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben egy kávéskanál cukorral, és egy pici liszttel felfuttattam.
A liszthez hozzáadtam az olvasztott vajat, és egy csipet sót.
Beletettem a tojások sárgáját, a cukrot, és beleöntöttem a felfutott élesztőt.
Összegyúrtam, / elég lágy lesz a tészta, nem kell megijedni, a kinyújtáskor egy kis liszt hozzáadásával lehet kezelhetővé tenni/, majd három részre osztottam.
Lisztezett felületen az elsőt téglalap alakúra kinyújtottam, és a két hosszanti részét megkentem lekvárral, majd a két szélét két sorban kiraktam a meggy szemekkel.
Két oldalról feltekertem, a közepét üresen hagytam.
Közben a tojásfehérjét habbá vertem beletettem a cukrot, a mákot.
Az üresen hagyott részbe belekanalaztam a mákos tölteléket.
Sütőpapírral bélelt tepsire óvatosan átemeltem, a másik két cipócskát is ugyanígy elkészítettem.
A tetejüket lekentem a felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 25 - 30 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Porcukorral lehet díszíteni a tetejét.
Forrás: Cookpad - Törzsök Éva receptje alapján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése