Hozzávalók.
20 dkg nádcukor, 20 dkg finomliszt, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál sütőpor, 12, 5 dkg mogyoróvaj, 11 dkg vaj, fél teáskanál vaníliaaroma, 1 tojás, 4 dkg tört sós mogyoró.
töltéshez: lekvár, mogyorókrém.
Elkészítése:
A cukrot egy mélyebb tálba öntöttem, az olvasztott vajjal, vanília aromával elkezdtem kikeverni, hozzáütöttem a tojást, majd a mogyorókrémmel simára kevertem.
A liszttel elkevert szódabikarbónát, sütőport, tört mogyorót is belekevertem.
A masszából kicsit kisebb mint diónyi nagyságú golyókat formáltam, és egy sütőpappírral fedett sütőlemezre rakosgattam 20 db-t. A közepükbe kis mélyedést nyomtam , és megtöltöttem lekvárral./ bármilyen ízesítésű lehet./ A következő sütőlemezre 18 db jutott, a közepükbe mogyorókrémet raktam.
Előmelegített sütőben 175 fokon 15 perc alatt kisült az első tepsi, utána a második.
Kihűlésig hagytam a tepsin kihűlni, kell neki pár perc míg megszilárdul, és kissé kihűl.
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/search/label/keksz
20 dkg nádcukor, 20 dkg finomliszt, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál sütőpor, 12, 5 dkg mogyoróvaj, 11 dkg vaj, fél teáskanál vaníliaaroma, 1 tojás, 4 dkg tört sós mogyoró.
töltéshez: lekvár, mogyorókrém.
Elkészítése:
A cukrot egy mélyebb tálba öntöttem, az olvasztott vajjal, vanília aromával elkezdtem kikeverni, hozzáütöttem a tojást, majd a mogyorókrémmel simára kevertem.
A liszttel elkevert szódabikarbónát, sütőport, tört mogyorót is belekevertem.
A masszából kicsit kisebb mint diónyi nagyságú golyókat formáltam, és egy sütőpappírral fedett sütőlemezre rakosgattam 20 db-t. A közepükbe kis mélyedést nyomtam , és megtöltöttem lekvárral./ bármilyen ízesítésű lehet./ A következő sütőlemezre 18 db jutott, a közepükbe mogyorókrémet raktam.
Előmelegített sütőben 175 fokon 15 perc alatt kisült az első tepsi, utána a második.
Kihűlésig hagytam a tepsin kihűlni, kell neki pár perc míg megszilárdul, és kissé kihűl.
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/search/label/keksz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése