Hozzávalók:
a tésztához: 6 db tojásfehérje, 12 dkg darált mandula, 12 dkg kristálycukor, 2 evőkanál barna cukor, 1 csipet só, 1 evőkanál kakaópor.
a krémhez: 15 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 6 db tojássárgája, 150 ml habtejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő.
a tetejére: 4- 5 dkg szeletelt pörkölt mandula.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját félretettem a krémhez.
A fehérjét elkezdtem felverni a cukorral, majd mikor már szép fényes kemény lett a hab óvatosan belekevertem a mandulát, a sót, a barna cukrot, és a kakaóport.
Egy sütőpapírral bélelt 24 cm -s tortaformába öntöttem a masszát, és 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütöttem.
Míg hűlt a tortalap addig elkészítettem a krémet: A vaj kivételével minden hozzávalót egy lábosba öntöttem, és kb 10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett összeforraltam. / A vége felé vigyázni kell, én még a tűzről is levettem úgy kevertem még szép fényesre, csomómentesre./
Hideg helyre tettem, hogy egy kicsit hűljön, majd a vajat is hozzákevertem.
A kihűlt tésztát kétfelé vágtam, és megtöltöttem a krém egy részével. Ami megmaradt azzal bevontam a tetejét, és az oldalát.
Díszítésként megszórtam az előzőleg megpörkölt szeletelt mandulával.
a tésztához: 6 db tojásfehérje, 12 dkg darált mandula, 12 dkg kristálycukor, 2 evőkanál barna cukor, 1 csipet só, 1 evőkanál kakaópor.
a krémhez: 15 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 6 db tojássárgája, 150 ml habtejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő.
a tetejére: 4- 5 dkg szeletelt pörkölt mandula.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját félretettem a krémhez.
A fehérjét elkezdtem felverni a cukorral, majd mikor már szép fényes kemény lett a hab óvatosan belekevertem a mandulát, a sót, a barna cukrot, és a kakaóport.
Egy sütőpapírral bélelt 24 cm -s tortaformába öntöttem a masszát, és 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütöttem.
Míg hűlt a tortalap addig elkészítettem a krémet: A vaj kivételével minden hozzávalót egy lábosba öntöttem, és kb 10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett összeforraltam. / A vége felé vigyázni kell, én még a tűzről is levettem úgy kevertem még szép fényesre, csomómentesre./
Hideg helyre tettem, hogy egy kicsit hűljön, majd a vajat is hozzákevertem.
A kihűlt tésztát kétfelé vágtam, és megtöltöttem a krém egy részével. Ami megmaradt azzal bevontam a tetejét, és az oldalát.
Díszítésként megszórtam az előzőleg megpörkölt szeletelt mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése