Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg lágy vaj, 1, 5 dkg élesztő, 1 tojássárgája, 1 evőkanál kristálycukor,
2 dl tej.
a töltelékhez: 25 dkg gesztenyepüré, fél dl tejszín, 1 teáskanál rumaroma.
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral felfuttattam a langyos tejben.
A lisztet egy mélyebb tálba öntöttem, hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, a vajat, és végül a tojással könnyen nyújtható tésztává gyúrtam. / Lehet még adni hozzá lisztet ha szűkséges, érzés szerint./
Fél órát hagytam meleg helyen kelni.
Elkészítettem a tölteléket: a gesztenyepürét villával összenyomkodtam, a tejszínnel, és a rumaromával lazítottam.
Lisztezett felületen kétfelé vettem a megkelt tésztát, és egyenként körré nyújtottam őket.
Az elsőt először félbe, keresztbe, majd 9 háromszöget vágtam a tésztába.
Egy teáskanál gesztenyepürét tettem mindegyik háromszögbe, és kifli formára feltekertem őket, a másik körrel ugyan így jártam el.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam a kifliket.
Hideg sütőben kezdtem sütni, majd közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsültek.
Még forrón porcukorral megszórtam a tetejüket.
a tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg lágy vaj, 1, 5 dkg élesztő, 1 tojássárgája, 1 evőkanál kristálycukor,
2 dl tej.
a töltelékhez: 25 dkg gesztenyepüré, fél dl tejszín, 1 teáskanál rumaroma.
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral felfuttattam a langyos tejben.
A lisztet egy mélyebb tálba öntöttem, hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, a vajat, és végül a tojással könnyen nyújtható tésztává gyúrtam. / Lehet még adni hozzá lisztet ha szűkséges, érzés szerint./
Fél órát hagytam meleg helyen kelni.
Elkészítettem a tölteléket: a gesztenyepürét villával összenyomkodtam, a tejszínnel, és a rumaromával lazítottam.
Lisztezett felületen kétfelé vettem a megkelt tésztát, és egyenként körré nyújtottam őket.
Az elsőt először félbe, keresztbe, majd 9 háromszöget vágtam a tésztába.
Egy teáskanál gesztenyepürét tettem mindegyik háromszögbe, és kifli formára feltekertem őket, a másik körrel ugyan így jártam el.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam a kifliket.
Hideg sütőben kezdtem sütni, majd közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsültek.
Még forrón porcukorral megszórtam a tetejüket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése