2017. február 24., péntek

Mandulás biscotti


Hozzávalók:

  25 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál mandula kivonat, 2 tojás, 8 dkg egész mandula, 1 evőkanál olvasztott vaj.

Elkészítése:

 A lisztet, cukrot, sütőport összekevertem, hozzáadtam a tojásokat, mézet, mandula kivonatot,  olvasztott vajat. Mikor már összeállt a mandulát is belegyúrtam.

Két 30 cm hosszú, 5 cm széles rudakat formáltam a masszából. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem a rudakat, és közepes hőmérsékleten,  kb 20 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Vártam addig amíg kezelhető hőmérsékletűre hűlt, majd recés késsel ujjnyi szeletekre vágtam.
  Visszatettem a sütőbe, és még 10 percig sütöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése