A nagyobbik lányom születésnapi tortája.
Hozzávalók.
a tésztához : 18 dkg liszt, fél zacskó sütőpor, 18 dkg puha vaj, 12 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 3 közepes tojás, 4 evőkanál tej.
a krémhez: 20 dkg málna, 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg mogyorókrém, 4 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló.
a díszítéshez: 5 dkg málna, ostyarudak, 3 dkg étcsokoládé, mogyorókrém
Elkészítése:
Robotgéppel a puha vajat a két fajta cukorral kikevertem, egyenként beledolgoztam a tojásokat, és a tejjel váltogatva hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet.
A tésztát sütőpapírral fedett 26 cm-s tortaformába simítottam, és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20 percig sütöttem.
Az étcsokoládét a mogyorókrémmel együtt forró vízfürdő felett megolvasztottam. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá vertem, majd belevegyítettem a csokoládés mogyorókrémet.
A kihűlt piskótalapot keresztben félbevágtam, az alsó lapot tortatálra helyeztem, kevés csokoládékrémmel megkentem. A málnával kiraktam, krémet kentem rá, és a másik piskótalappal befedtem. A torta tetejét a maradék krémmel bevontam, málnaszemekkel díszítettem.
Az étcsokoládét megolvasztottam, és kis kanállal rácsurgattam a tortára, oldalára az ostyarudakat éles késsel három részre vágtam, és mogyorókrémmel rögzítettem. Pár órára hűtőbe raktam dermedni.
Forrás: Tina Extra 2003/2 lapszáma.
Hozzávalók.
a tésztához : 18 dkg liszt, fél zacskó sütőpor, 18 dkg puha vaj, 12 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 3 közepes tojás, 4 evőkanál tej.
a krémhez: 20 dkg málna, 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg mogyorókrém, 4 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló.
a díszítéshez: 5 dkg málna, ostyarudak, 3 dkg étcsokoládé, mogyorókrém
Elkészítése:
Robotgéppel a puha vajat a két fajta cukorral kikevertem, egyenként beledolgoztam a tojásokat, és a tejjel váltogatva hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet.
A tésztát sütőpapírral fedett 26 cm-s tortaformába simítottam, és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20 percig sütöttem.
Az étcsokoládét a mogyorókrémmel együtt forró vízfürdő felett megolvasztottam. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá vertem, majd belevegyítettem a csokoládés mogyorókrémet.
A kihűlt piskótalapot keresztben félbevágtam, az alsó lapot tortatálra helyeztem, kevés csokoládékrémmel megkentem. A málnával kiraktam, krémet kentem rá, és a másik piskótalappal befedtem. A torta tetejét a maradék krémmel bevontam, málnaszemekkel díszítettem.
Az étcsokoládét megolvasztottam, és kis kanállal rácsurgattam a tortára, oldalára az ostyarudakat éles késsel három részre vágtam, és mogyorókrémmel rögzítettem. Pár órára hűtőbe raktam dermedni.
Forrás: Tina Extra 2003/2 lapszáma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése